Σε κοινό μέτωπο οι γιατροί

Σε κοινό μέτωπο οι γιατροί – Η ΕΡΕΥΝΑ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

20/11/2013 – 07:00

giatrosΚοινό μέτωπο έστω και την ύστατη ώρα πριν τη διάλυση του συστήματος υγείας, φαίνεται ότι διαμορφώνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα.

Μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου τόνισε ότι ο κλάδος συνολικά βρίσκεται πολύ κοντά στις κινητοποιήσεις οι οποίες θα διαμορφωθούν μετά τον πανϊατρικό συντονισμό ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας που προβλέπουν την αποδυνάμωση σε ιατρικό προσωπικό αλλά και την υποβάθμιση νοσοκομειακών δομών.

Καθοριστικό θα είναι το ερχόμενο Σάββατο, ημέρα συνεδρίασης των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, όπου και θα συζητήσουν μορφές και ημερομηνίες κινητοποιήσεων. Το κλίμα όπως τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Γιώργος Πέτρου, είναι κλίμα αγανάκτησης τονίζοντας ότι είναι αμφίβολο μετά τις τελικές διαμορφώσεις του σχεδίου για την υγεία εάν υπάρξει γιατρός που θα συνεργαστεί με τον ΕΟΠΥΥ. Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ενώ στις 29 Νοεμβρίου με απόφαση του συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ απεργούν οι υγειονομικοί των νοσοκομείων, οι οποίοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων «Καταγγέλλουμε κάθε σχεδιασμό κατάργησης των σημερινών δομών του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ, κάθε διαθεσιμότητα και απόλυση, κάθε απόπειρα διάλυσης του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μετατροπής του μόνον σε αγοραστή υπηρεσιών. Στηρίζουμε την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ και την πλήρη κάλυψη των οικονομικών αναγκών του».

Σε ότι αφορά στη νοσοκομειακή δομή του νομού, οι ελλείψεις είναι φανερές σε κάθε επίπεδο. Με έναν γιατρό έμειναν η Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, με δύο η Γυναικολογική, η ΩΡΛ, το Μικροβιολογικό, η Αιμοδοσία και σε δύο μήνες και η Παιδιατρική Κλινική. Λόγω υποστελέχωσης δεν αναπτύχθηκαν οι προβλεπόμενες Κλινικές Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Ψυχιατρική, γεγονός που δείχνει ότι πλέον δεν μιλάμε για κλαδικά αιτήματα των γιατρών αλλά για ουσιαστικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ελλείψεις.

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου