Σε δύο φάσεις η κινητικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας

Σε δύο φάσεις η κινητικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας
Με προσωπικό από το υπουργείο Παιδείας και με αξιολόγηση όλων των δομών 
υγείας στην περιφέρεια, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός τους, θα συνεχιστεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στην υγεία, όπως ανακοίνωσε 
την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου.

  Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της κινητικότητας, ενώ σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ενοποίηση όλων των δομών ή και με αλλαγή του ρόλου ορισμένων νοσοκομείων.


Ταυτόχρονα, στη φάση της κινητικότητας στην υγεία, θα αξιοποιηθεί σε αυτή τη φάση και προσωπικό από το υπουργείο Παιδείας.

Σε ότι αφορά την αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο, και το προσωρινό τους κλείσιμο, ο κ. Α. Γεωργιάδης ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΚΕΠΥ, δεν υπήρξε καμία επιβάρυνση στη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκομείων.

Η επίπτωση στο σύστημα υγείας, από την κινητικότητα, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός, ήταν μηδενική. Μάλιστα εξήρε τον ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Πελοπίδα Καλλίρη σε όλη την διαδικασία, καθώς και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η συμβολή του οποίου ήταν εντυπωσιακή, είπε ο κ. Γεωργιάδης.  Αλλά και για τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Βέη, μίλησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι λειτούργησε στην όλη διαδικασία με ταχύτητα και με αίσθημα ευθύνης.ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Μπέζας: Αμέριστη στήριξη στους Ιδιώτες Προμηθευτές Υγείας

Μπέζας: Αμέριστη στήριξη στους Ιδιώτες Προμηθευτές…

Στήριξη του ιδιωτικού τομέα με κάθε τρόπο, τόσο διοικητικά όσο και νομοθετικά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλλίτερο και πιο αποδοτικό σύστημα υγείας, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Eπιστημών και Υγείας με θέμα « Ιατρική Τεχνολογία», προσθέτοντας, ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Υγεία.

ΙΣΠ και ΕΙΝΑΠ: Στήριξη στους γιατρούς του νοσοκομείου της Κέρκυρας

ΙΣΠ και ΕΙΝΑΠ: Στήριξη στους γιατρούς του…

Στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και την ΕΙΝΑΠ έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπως και από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

«Δεν κρατήσαμε  ομήρους τους ελεγκτές», λένε οι γιατροί

«Δεν κρατήσαμε ομήρους τους ελεγκτές», λένε…

«Ο έλεγχος των επιθεωρητών υγείας στο νοσοκομείο της Κέρκυρας διεκόπη από τους ίδιους τους ελεγκτές, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή», υποστηρίζει το Ενιαίο Σωματείο και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε εγκλωβισμός των επιθεωρητών.

Άδωνις: 500 προσλήψεις το 2013, άλλες 700 το 2014

Άδωνις: 500 προσλήψεις το 2013, άλλες 700…

Μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προσλήψεις 500 γιατρών από τη λίστα του 2011, ενώ στις αρχές του επόμενου έτους, θα υπάρξουν άλλες 700 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Βαρνάβας: Δεν υπήρξαν προπηλακισμοί στην Κέρκυρα

Βαρνάβας: Δεν υπήρξαν προπηλακισμοί στην…

Συμπαράσταση στους συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Κέρκυρας και από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του υπουργού Υγείας να απειλεί με απόλυση εργαζόμενους από την τηλεόραση.

news bomb η εφημερίδα

×

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου