Σαμαράς: Αγωνία για τον τομέα της υγείας και τις ελλείψεις

Τον προβληματισμό και την αγωνία του για τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στις 7 μ.μ. με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. «Δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν μπορεί να βρει κρεβάτι εντατικής», δήλωσε με το πέρας της συνάντησης.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που συνεπάγεται η έλλειψη νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία και τις ειδικές μονάδες όπως είναι αυτές της Εντατικής Θεραπείας. Φέρεται επίσης να έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε ότι αφορά στις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας (έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, τήρηση προϋπολογισμών για τη λειτουργία των νοσοκομείων), ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

«Ο Πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επέμεινε, επίσης, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται μέσων των προγραμμάτων της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, ούτως ώστε να ενισχύσουμε την απορροφητικότητα των κονδυλίων», ανέφερε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι «το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση στον τομέα αυτό. Μάλιστα προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα».

«Στα επόμενα δύο χρόνια διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από αυτή την επιλογή μας, ενώ ο Πρωθυπουργός επίσης ζήτησε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Θα επανέλθουμε σε νέα σύσκεψη με όλα τα θέματα τα οποία συζητήσαμε, για να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό την εντωμεταξύ πρόοδο η οποία θα έχει σημειωθεί», κατέληξε.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: Tovima.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου