Σαλμάς: Δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις. Τι κάνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ;

Σαλμάς: Δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις. Τι κάνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ;

Οι σχέσεις μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλου, έγιναν ακόμα χειρότερες, μετά την επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Υγείας και την απόφασή της να βάλει τον ΕΟΠΥΥ κάτω από το δικό της «μικροσκόπιο», εξαιτίας του υπέρογκου χρέους του ΕΟΠΥΥ που μόνο για το 2013 θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ, ενώ το συνολικό χρέος φτάνει τα 3 δις ευρώ.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ραδιοφωνικό σταθμό BΗΜΑ 99,5 ο κ. Σαλμάς απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλυφθεί το έλλειμμα με αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω τις συμμετοχές των ασθενών. Από το φάρμακο, που χειρίζομαι προσωπικά, έχω πάρει 1 δισ. ευρώ πέρυσι και μισό, φέτος και τις επόμενες μέρες θα ακούσετε ότι επιστρέφουμε στον λαό μέρος αυτών που εξοικονομήσαμε. Θα απαλλάξουμε από τις συμμετοχές στα φάρμακα ή θα τις μειώσουμε, θα δώσουμε δωρεάν φάρμακα σε κάποιες κατηγορίες ασθενών, αλλά συμμετοχές δεν θα αυξήσουμε. Αυτά έγιναν στο παρελθόν».
Έριξε, δε, τις ευθύνες για το αυξημένο έλλειμμα στον Οργανισμό στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «Ο Οργανισμός διαθέτει διοίκηση, η οποία και λογοδοτεί».
Πάντως, από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τους παρόχους, καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί – με υπουργική απόφαση – οι προβλεπόμενες από τον νόμο επιτροπές.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου