Π. Κουρουμπλής: Οι τουρίστες θα καταβάλλουν άμεσα τα νοσήλια

Την αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να καταβάλουν αμέσως τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στη χώρα μας, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, «στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια».
 
Στη βάση αυτή, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα Ελληνικά νοσοκομεία.
 
Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες, οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο.

Η αδυναμία αυτή κοστίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.
 
«Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜKΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», τόνισε ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πρόσθεσε, ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει άλλο μοντέλο στην φαρμακευτική δαπάνη, χωρίς να το εξειδικεύσει.
 
Πηγή: http://www.onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου