Π. Κουρουμπλής: Κοινωνικό ολοκαύτωμα για τα ΑμεΑ η κατεδάφιση θεσμών

Π. Κουρουμπλής: Κοινωνικό ολοκαύτωμα για τα ΑμεΑ η κατεδάφιση θεσμών

Η κατεδάφιση θεσμών που κατοχυρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν διαμορφώσει την τελευταία τριετία στο χώρο της αναπηρίας ένα καθεστώς κοινωνικού ολοκαυτώματος, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚ.Μ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την «ομηρία» των ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
«Οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων, αναφέρει ο κ. Π. Κουρουμπλής, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απαραίτητες πρόνοιες προχώρησαν σε ρυθμίσεις που αντί να επιλύουν προβλήματα συσσώρευσαν στα περίφημα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) περιπτώσεις πάνω από 70.000 αναπήρων προς επανεξέταση.
Όταν σε έναν ανάπηρο η καθυστέρηση επανεξέτασής του δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στην ολιγωρία του κράτους, δεν έχει το δικαίωμα η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία και για οποιοδήποτε λόγο να του διακόπτει τη χορήγηση της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης ή επιδόματος αναπηρίας που αποτελεί για την πλειονότητα των αναπήρων το μοναδικό μέσο επιβίωσης.
Η κυβέρνηση απνευστί πρέπει να φέρει διάταξη στη Βουλή προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, δηλαδή να συνεχιστεί η καταβολή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης των δικαιούχων.
Επιτέλους ας εφαρμοστεί ο νόμος για την κάρτα αναπηρίας ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις ανάπηρων συμπολιτών μας με μη αναστρέψιμες ασθένειες. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούν οι ανάπηροι από την ταλαιπωρία και το διασυρμό αλλά και το κράτος από εκατομμύρια εργατοώρες και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου