Πότε πιάνουν δουλειά οι »ράμπο» για τους φακελάκηδες στο ΕΣΥ;

φακελακιΤο νέο περιστατικό διαφθοράς στο ΕΣΥ με παιδοχειρουργό που πιάστηκε στη φάκα με φακελάκι στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, επισπεύδει τις διαδικασίες ενεργοποίησης του ελεγκτικού μηχανισμού στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό των λεγόμενων «φακελάκηδων»! Τι σχεδιάζει ο Μάκης Βορίδης
Μετά τη νέα υπόθεση με τον παιδοχειρουργό του Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη που πιάστηκε στα πράσα όταν ζητούσε χρήματα από ασθενή για ένα χειρουργείο, αλλά και άλλων καταγγελλιών που ακολούθησαν ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων.

Άλλωστε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος ελέγχου των επίορκων γιατρών που θα έφερε την υπογραφή του, θα αποτελούσε και έναν επιπλέον πόντο στο επικοινωνιακό προφίλ που επιχειρεί να στήσει ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μάκης Βορίδης αναζητά νέους τρόπους -εξπρές για τον έλεγχο των γιατρών που ζητούν φακελάκι από τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Mάλιστα ο αρμόδιος υπουργός υγείας δεν δίστασε να ζητήσει και την συνδρομή των πολιτών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Όπως δήλωσε «εάν δεν βοηθήσουν οι πολίτες, είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση του φαινομένου. Θέλω να βοηθήσουν οι πολίτες στην αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις που δέχεται το επιτελείο του Μάκη Βορίδη για το πως θα εντοπίζονται οι “φακελάκηδες” του ΕΣΥ είναι πολλές μεταξύ των οποίων και η χρήση ακόμη και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ωστόσο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν μέσα στο Σεπτέμβριο για το ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί ακριβώς.

Το μάτι του …Μεγάλου αδερφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ομάδες ελέγχου οι οποίες θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε θαλάμους και χώρους όπου βρίσκονται οι ασθενείς χειρουργικών κλινικών.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6935

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου