Πόσα παίρνει ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ για μια επίσκεψη; Γιατί αποχωρούν από τον Οργανισμό

blog_eopyy_531519037Μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να διαψεύδει ότι αποχωρούν μαζικά πια οι γιατροί από τον Οργανισμό, τα στοιχεία όμως που δίνουν στη δημοσιότητα οι γιατροί είναι αποκαλυπτικά τόσο για τις αποχωρήσεις όσο και για τα χρήματα που παίρνουν για κάθε επίσκεψη.

Κοντά στους 1500 γιατρούς φαίνεται να έχουν αποχωρήσει ήδη από τον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στις πληρωμές που μετρούν ακόμη από το 2010!

Ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ εισπράττει σήμερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, περίπου 6,5 ευρώ για κάθε ασθενή. Ένα ποσό το οποίο μάλιστα το παίρνει με μεγάλη καθυστέρηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει μόνο για το 2012, 300 εκ. ευρώ και για τα έτη 2010 και 2011 πάνω από 1 Δις στον κλάδο. Γι αυτό και πολλοί γιατροί στους περισσότερους νομούς της χώρας έχουν αποφύγει να συμβληθούν με τον οργανισμό. Αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν κανονικά της επίσκεψή τους σε δερματολόγους, παιδιάτρους, ψυχιάτρους, νευρόλόγους και άλλες ειδικότητες που απουσιάζουν από τον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ η εικόνα είναι διαφορετική. Μάλιστα άλλα λέει ο υπουργός και άλλα λέει λίγο αργότερα ο υφιστάμενός του πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις αποχωρήσεις γιατρών από τον Οργανισμό.

μέσω Πόσα παίρνει ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ για μια επίσκεψη; Γιατί αποχωρούν από τον Οργανισμό.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου