Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αποχωρούν οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ – People – Υγεία, Ζωή & Παιδί

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς παραδέχτηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ότι ολοένα και περισσότεροι γιατροί διακόπτουν τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό. «Οι γιατροί που ήταν συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ και εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στον οργανισμό για 2 έτη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις τους, οι γιατροί αποχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σε ανακοίνωσή της λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας –που σημειωτέον εποπτεύει τον Οργανισμό-  υποστήριξε ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει κύμα αποχώρησης συμβεβλημένων ιατρών, αντιθέτως εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις ιατρών προκειμένου να συμβληθούν  με τον ΕΟΠΥΥ»!

 

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργος Ελευθερίου, ανέφερε στο protothema.gr  ότι περισσότεροι από 1.200 γιατροί έχουν γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Οργανισμού τη διακοπή των συμβάσεών τους για το τρέχον έτος. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η διακοπή των συμβάσεων άφησε ολόκληρες περιοχές, όπως η Λευκάδα, χωρίς κανέναν γιατρό.

μέσω Πρώτο ΘΕΜΑ online : Αποχωρούν οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ – People – Υγεία, Ζωή & Παιδί.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου