Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Δε θα κοπούν άλλες παροχές»! Τι είπε για ασφαλισμένους και Ασφαλιστικά Ταμεία!

Οι οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων έχουν οδηγήσει τον ΕΟΠΥΥ στην έλλειψη ρευστότητας διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξουν άλλα κουρέματα στις παροχές των ασφαλισμένων.

Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος. Κατάσταση που απέδωσε στην κακή ροή μετρητών από τα ασφαλιστικά Ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ. Παρότι θα έπρεπε με βάση υπουργική απόφαση οι εισφορές των ασφαλισμένων για τον κλάδο υγείας να πηγαίνουν κατ ευθείαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι στιγμής το νέο σύστημα εφαρμόζεται πολύ περιορισμένα υπογράμμισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε επίσης ότι τα Ταμεία είναι κακοπληρωτές και ειδικά τα λεγόμενα ευγενή, καθώς ενώ ο φορέας έπρεπε να έχει εισπράξει για το 2013 900 εκατ. ευρώ, μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο τα 600. 
Πάντως διαβεβαίωσε ότι οι ασθενείς δε θα χάσουν περαιτέρω προνόμια καθώς όπως είπε: «δε θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις παροχές». 

Απόφαση ωστόσο που εξαρτάται και από την τρόικα καθώς αν τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ δεν «στρώσουν» μέσα στο χρόνο, οι δανειστές μας προτίθενται να επιβάλουν νέα μέτρα όπως αύξηση συμμετοχών σε φάρμακα και εξετάσεις για να επέλθει η εξισορρόπηση των οικονομικών. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου – ΙΑΤROPEDIA

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου