ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΣΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΕΙ
Φαίνεται πως ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει τις τακτοποιήσεις και τα ρουσφέτια του. Και τα κάνει ακόμα και σε κεντρικά νομοσχέδια, όπως ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία. Ο… Λοβέρδος εν μία νυκτί μετατρέπει την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (παλαιά Υγειονομική Σχολή Αθηνών) σε ΑΕΙ!
Με 12 άρθρα σε ένα νομοσχέδιο 400 σελίδων η ΕΣΔΥ γίνεται «Aνώτατο Eκπαιδευτικό Iδρυμα». Μία, δηλαδή, πλήρης Ιατρική Σχολή για την οποία και η Νέα Δημοκρατία με τον Υφυπουργό της κ. Αρβανιτόπουλο ακόμη δεν έχει αντιγράσει, πιθανότατα διότι το αγνοεί.
Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά? Στην ΕΣΔΥ διδάσκει η Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού, η οποία, εκτός από πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι και σύζυγος του πρώην υπουργού και βουλευτή σήμερα του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού! Καημός της πάντα ήταν να γίνει Καθηγήτρια! Από το παράθυρο βέβαια. Δεν μπορεί κανείς να μην συνδυάσει την επίμαχη ρύθμιση με την πρωτοβουλία του Κρεμαστινού (και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ) για να τα βρουν ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο και να είναι κοινός υποψήφιος ο ένας από τους δύο!
Πριν από λίγο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ΝΔ έθεσε θέμα για την ανωτατοποίηση της ΕΣΔΥ., ζητώντας να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που δεν εκπορεύονται από το μνημόνιο. Ο Λοβέρδος απάντησε ότι τα άρθρα για τον ΕΣΔΥ τα έβαλε η Διαμαντοπούλου και μετά την πίεση των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι θα τα αποσύρει την Πέμπτη, για να τα φέρει η Διαμαντοπούλου σε δικό της νομοσχέδιο, αλλά αφού πρώτα συζητηθεί στην Επιτροπή της Βουλής.
Συμφωνα με καταγγελία του Καθηγητή Δημήτρη Νιάκα: «Με το σχέδιο νόμου που καταθέσατε στην Βουλή προς ψήφιση και αφορά θέματα Υπηρεσιών Υγείας, υπάρχουν στο ΚΕΦ. ΙΓ ρυθμίσεις άρθρων 138 και εντεύθεν που αφορούν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η οποία «υποτίθεται» ότι αναβαθμίζεται. Επειδή η αναβάθμισή της έχει γίνει από το 1994 και εντεύθεν με διάφορους νόμους βλ. Ν. 2194/94, 2920/2001, 3685/2008 κλπ., το μόνο που επιχειρείτε τελικά με τα συγκεκριμένα άρθρα είναι η ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ των υπηρετούντων μελών του επιστημονικού της προσωπικού που είναι κατηγορίας ΠΕ (καθηγητές, επιμελητές και επιστημονικοί συνεργάτες), οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη ΔΕΠ ως αυτά των ΑΕΙ και βεβαίως ουδέποτε έχουν κριθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα στα ΑΕΙ. Τούτο γίνεται τεχνηέντως με τις Μεταβατικές Διατάξεις στο άρθρο 145 παρ. α στο οποίο αναφέρεταια. Με την έναρξη ισχύος του παρόντος οι οργανικές θέσεις των καθηγητών και του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού της Ε.Σ.Δ.Υ. μετατρέπονται σε θέσεις καθηγητών πρώτης βαθμίδας, αναπληρωτών καθηγητών και επίκουρων καθηγητών στις οποίες εντάσσονται οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος καθηγητές και διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό της Ε.Σ.Δ.Υ., μετά από αίτησή τους και σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παραγράφους 3 έως και 7 του παρόντος. Η μετατροπή γίνεται με βάση τα κριτήρια των αντιστοίχων θέσεων, που ίσχυαν πριν τον ν. 4009/2011.Ομως στις παραγράφους 3 έως 7 γίνεται ειδική μνεία μόνο στους Επιμελητές και Επιστημονικούς Συνεργάτες για ΚΡΙΣΗ τους από εκείνους τους Καθηγητές της ΕΣΔΥ που γίνονται αυτόματα Καθηγητές ΑΕΙ κάνοντας απλά μια αίτηση. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο και φαβοριτισμός για 7-8 ανθρώπους δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Τέλος η ενέργειά σας αυτή πρέπει να ξέρετε ότι είναι μη νόμιμη με βάση και την υπ» αριθ. 395/1998 Τμήμα Ε» απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε ως παράνομη μεταφορά των Καθηγητών της ΕΣΔΥ σε θέσεις μελών ΔΕΠ χωρίς την κρίση τους κατά τα προβλεπόμενα στα ΑΕΙ, κατά την επεξεργασία σχετικού Π.Δ. της ΕΣΔΥ και το οποίο εξ αυτού του λόγου ουδέποτε δημοσιεύτηκε!!!. Λυπάμαι Κύριοι Υπουργοί που σε μια εποχή άγριας λιτότητας που ο λαός υποφέρει εσείς προσπαθείτε να βολέψετε τους υμετέρους σας. Εάν κάνω λάθος στις εκτιμήσεις αναμένω την απόσυρση της σχετικής ευνοιοκρατικής ρύθμισης. Κοινοποιώ την παρούσα επιστολή μου επίσης στα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην Βουλή των Ελλήνων για να ενημερωθούν οι Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες»

Δημήτρης Νιάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης-Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_6660.html?spref=fb

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

Υποβολή σχολίου