Προς νέα απεργία τα φαρμακεία

assets_LARGE_t_420_54133497_type12128Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ. Άμεσα μάλιστα οι τοπικοί σύλλογοι των Φαρμακοποιών προχωρούν σε αγωγές προς τον Οργανισμό, ζητώντας πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μόνο για τον Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιαγράμματος του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί έως τις 10 Ιανουαρίου. Ένα μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν οι οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για τον Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δεκέμβριο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θόδωρος Αμπατζόγλου, «δίνουμε μια καθημερινή μάχη προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό». Οι φαρμακοποιοί -πρόσθεσε- «με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».

Επίσης, στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία όλου του ιατρικού κόσμου την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ. Οι γιατροί, μεταξύ άλλων, διεκδικούν άμεση εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ παρελθόντων ετών και των οφειλών του δεύτερου εξαμήνου του 2012, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Εν τω μεταξύ, στην πρόσληψη 40 γιατρών και 190 νοσηλευτών, με συμβάσεις εργασίας διετούς διάρκειας, προχωρεί το υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ε. Πετροπούλου

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου