ΠΙΣ: Οριστική αποπομπή των επίορκων ιατρών από το ΕΣΥ

Ελενα-νοσοκ.-702x336«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων λειτουργών σε οποιοδήποτε επίπεδο και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες τυχόν υποπίπτουν στην αντίληψή τους» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, με αφορμή την επ’ αυτοφώρω σύλληψη μαιευτήρα – γυναικολόγου για «φακελάκι».

Ο 65χρονος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου με προσημειωμένο χρηματικό ποσό 250 ευρώ, το οποίο απαίτησε από ασθενή του, προκειμένου να την υποβάλει σε γυναικολογική επέμβαση.

Ο γυναικολόγος του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» παρουσιάζεται σήμερα (27/02/2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ΠΙΣ θεωρεί «απαράδεκτη και ανάλγητη τη συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών οι οποίοι, σε μία εποχή ανθρωπιστικής κρίσης που απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη, εκμεταλλεύονται τη θέση τους και την ανάγκη των συνανθρώπων τους, στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων».

Παράλληλα ζητεί την οριστική αποπομπή των επίορκων γιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και την αναβάθμιση του μισθολογίου «πείνας» των γιατρών του ΕΣΥ, «προκειμένου η στόχευση για ευπρεπή ιατρική λειτουργία και απάλειψη τέτοιων φαινομένων να γίνει πραγματικότητα».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου