ΠΙΣ: Οδηγίες προς τους γιατρούς για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Οδηγίες προς τους γιατρούς για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Τη συντόμευση των διαδικασιών για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ενώ για τους γιατρούς που δεν θέλουν να αποδεχθούν την έκπτωση και θέλουν να κινηθούν δικαστικά, διερευνάται από τον ΠΙΣ η δυνατότητα δικαστικής συνδρομής σε κάθε επίπεδο.
Όσον αφορά τους ιατρούς οι οποίοι έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, μέσω factoring, ο ΠΙΣ θα συζητήσει και κεντρικότερα με τους υπευθύνους της Τράπεζας, για την αποφυγή οποιονδήποτε κωλυμάτων.
Επίσης, ο ΠΙΣ ενημερώνει τους γιατρούς με ανακοινωσλη του για τα εξής θεματα:

-Όσον αφορά τον περιορισμό της συνταγογράφησης Ρrazole, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Aναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Σαλμά, ζητήθηκε διόρθωση, ώστε να μην περιορίζεται μόνο στους γαστρεντερολόγους, αλλά να περιλαμβάνει και τους υπόλοιπους κλινικούς ιατρούς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές ενδείξεις. Η διόρθωση αυτή, μετά από υπόσχεση, θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, στο γενικότερο πλαίσιο διορθώσεων της θετικής λίστας φαρμάκων. Έως τότε, εκτελούνται σιωπηρά συνταγές των κλινικών ιατρών, με τις συγκεκριμένες ενδείξεις, από τους φαρμακοποιούς.

-Για το Ταμείο Συντάξεων και Ασφαλίσεων Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και τα ΚΕΠΑ θα γίνει και πάλι συζήτηση εντός των προσεχών ημερών, με τους συναρμόδιους Υπουργούς και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να πραγματοποιηθούν ανάλογες παρεμβάσεις.

-Για τα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, τώρα μάλιστα που αρχίζει η τουριστική περίοδος, υπάρχει συνεχής πίεση για κάλυψη των αναγκών και εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης του νοσοκομειακού συστήματος υγείας της χώρας.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου