ΠΙΣ εναντίον Λ. Γρηγοράκου για την κατάργηση των κλινικών του ΕΣΥ στο Νοσ. Αλεξανδρούπολης

00dc3329f18e1c90929e1012c032ea5c_LΘύελλα αντιδράσεων  τόσο από τους τοπικούς φορείς όσο και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, έχει προκαλέσει η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, να καταργήσει τις κλινικές του ΕΣΥ και να διατηρήσει μόνο τις πανεπιστημιακές.

Για ρουσφετολογική συμπεριφορά που εξυπηρετεί σκοπιμότητες, έκαναν λόγο ο πρόεδρος του ΠΙΣ κος Μιχάλης Βλασταράκος όσο και ο αντιπρόεδρος κος Δημήτρης Βαρνάβας, αφού όπως υπογράμμισαν με νόημα, οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν και ιδιωτικά ιατρεία αλλά επίσης χειρουργούν και σε ιδιωτικές κλινικές. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι το μόνο νοσοκομείο που είχε μεικτή λειτουργία αφού στις περισσότερες πόλεις της χώρας υπάρχει και νοσοκομείο του ΕΣΥ αλλά και το πανεπιστημιακό. Μάλιστα προκύπτουν και προβλήματα διοικητικής φύσης, αφού θα προκύψουν κλινικές με δύο διευθυντές, ο ένας της κάθε πανεπιστημιακής κλινικής και ο άλλος από την κλινική του ΕΣΥ, που θα συγχωνευθεί- καταργηθεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Βαρνάβας οι πανεπιστημιακές κλινικές από φιλοξενούμενες που ήταν, τώρα θα είναι αυτοί οι οικοδεσπότες, αναφέροντας επίσης ότι ο κος Γρηγοράκος, για να προχωρήσει σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που “καταβροχθίζουν το ΕΣΥ’, στον ακριτικό νομό ,”πάτησε” στη δήθεν εφαρμογή του Οργανσιμού του 2012.

healthview

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου