ΠΑΣΟΚ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ

sunedriasi-tis-kentrikis-politikis-epitropis-tou-pasokΑναγκαία χαρακτηρίζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ,που συνεδρίασε την Τρίτη, τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης, ωστόσο τόνισε ότι το προσχέδιο νόμου χρειάζεται ακόμη καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων, ώστε να ανταποκριθεί στον στόχο της μεταρρύθμισης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη του Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκπρόσωποι των φορέων του χώρου, ενώ την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Υγείας.

Οι βασικές επισημάνσεις που θα γίνουν από την αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον υπουργό Υγείας, πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην Βουλή αφορούν:

α) Την ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

β) Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.

γ) Την συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.

δ) Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές .

ε) Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων Ιατρών.

στ) Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εργασίας.

ζ) Την απόσυρση διατάξεων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ , μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας

 

http://www.naftemporiki.gr/story/752918

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου