ΠΑΣΙΔΙΚ – Ανακοίνωση για την πρωτοβούλια του Ι.Σ.Θεσπρώτιας

Αθήνα, 29/07/2014
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Ι.Σ.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 
 
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Ι.Σ.Θεσπρωτίας να καλύψει την επίσχεση που λένε ότι έχουν ξεκινήσει οι πάροχοι του Νομού προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μολονότι θα περιμέναμε από έναν επιστημονικό σύλλογο να μην υπερασπίζεται το αντιδημοκρατικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο του plafond ανά πάροχο που είναι πρόταση θλιβερών μειοψηφιών που δρουν ως συντεχνίες, αφού στρέφεται κυρίως εναντίον των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφαιρώντας τους το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού και εργαστηρίου και το οποίο από μόνο του δεν ακυρώνει τα μέτρα του rebate και του claw back που έχει επιβάλλει ο Οργανισμός με τις ληστρικές πρακτικές.
 
Παρόλα αυτά η επίσχεση που λένε ότι έχουν ξεκινήσει από χθες οι πάροχοι του Νομού Θεσπρωτίας, δεν τους απαλλάσσει από την υποχρέωση της καταγγελίας της αποικιοκρατικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των ληστρικών μέτρων που έχει επιβάλλει στους παρόχους (rebate,claw back,ασφαλιστικές τιμές, κόστος Ι.Ε.Ε. κ.α.) και αναμένουμε την αποστολή της εξουσιοδότησης από όλους τους παρόχους του συγκεκριμένου Νομού, που είναι η έμπρακτη συμπαράταξή τους με τους έντιμους και ευσυνείδητους παρόχους.
 
Διαφορετικά, θα μας δώσουν το δικαίωμα να τους καταγγείλουμε ότι, εκτός από κλέφτες είναι και απατεώνες.
 
Όσον αφορά τον Ι.Σ.Θεσπρωτίας, αλλά και τους άλλους επιστημονικούς συλλόγους σε ολόκληρη τη χώρα, πρωτίστως όμως τον Π.Ι.Σ., δεν είδαμε να αγκαλιάζουν με την ίδια σπουδή και θέρμη την δική μας ριζοσπαστική πρόταση περί καταγγελίας της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι η μοναδική η οποία βάζει τέλος και στις ληστρικές πρακτικές του Οργανισμού αλλά και στις υποκριτικές συμπεριφορές κάποιων παρόχων οι οποίοι στα λόγια πρωτοστατούν για επίσχεση, ενώ στην πράξη ενεργούν αθέμιτα κατά των υπολοίπων παρόχων εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους από την πίσω πόρτα. 
 
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας  Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος          Βιοχημικός

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου