Παραιτήθηκε και η διαχειριστική ομάδα του "Ερρίκος Ντυνάν"

Οι πρώτες πολύ σοβαρές παρενέργειες από το σχέδιο του υποδίκου πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Ανδρέα Μαρτίνη και της 12μελούς πλειοψηφούσας ομάδας του στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης να εκδηλώσουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου το απόγευμα «πραξικόπημα» κατά του νομίμου προέδρου του ΕΕΣ Γεώργιου Χλαμπουτάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, έχουν ως «θύμα» το πολύπαθο θεραπευτήριο της Αθήνας «Ερρίκος Ντυνάν»… Το θεραπευτήριο βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή προκειμένου να γλιτώσει από την οριστική χρεωκοπία, στην οποία το οδηγούν μαθηματικά και με υπερβάλλον θράσος ο υπόδικος και η ομάδα του!

Έτσι, με επιστολή της, η διαχειριστική ομάδα του «Ερρίκος Ντυνάν» υπέβαλε την Τρίτη 19 Μαρτίου ομαδικά την παραίτησή της, με αποτέλεσμα η αναζήτηση επενδυτή για το πολύπαθο θεραπευτήριο να βρίσκεται για άλλη μία φορά στον «αέρα», εξαιτίας των «υπογείων» και «σκοτεινών» διαδρομών και σχεδίων του υποδίκου Ανδρέα Μαρτίνη…

Το ygeia360.gr έχει στη διάθεσή του και παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη την επιστολή παραίτησης της διαχειριστικής ομάδας του «Ερρίκος Ντυνάν». Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί, στην από 14 Μαρτίου 2013 επιστολή μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ) επισημαίνουμε αναφορικά με την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του ΚΙΕΝ κ. Χλαμπουτάκη ότι: ‘η αιφνίδια μετεξέλιξη των πραγμάτων με τις γνωστές σε όλους μας ενέργειες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα πρόσφατα και σε κρισιμότατο χρόνο και στερούνται τουλάχιστον λογικής βάσης, αποκαλύπτοντας σχεδιασμούς ανατροπής της διαδικασίας με την αναπόφευκτη και αδικαιολόγητη επιβράδυνσή της, μας υποχρεώνει να επισπεύσουμε την κατάθεσή της, προκειμένου να αποτραπούν μη αναστρέψιμες πλέον συνέπειες σε βάρος της τύχης του νοσοκομείου, της φήμης του και κυρίως των 1.050 θέσεων εργασίας’.

Οι δραματικές εσωτερικές εξελίξεις που οδήγησαν σε παραίτηση του προέδρου του ΚΙΕΝ κ. Γ. Χλαμπουτάκη μάς υποχρεώνουν να αποχωρήσουμε άμεσα από τη διαχείριση του νοσοκομείου. Όπως κατ’ επανάληψη δηλώσαμε γραπτώς και προφορικώς, προς κάθε κατεύθυνση, παραμείναμε στο Ντυνάν αποκλειστικά και μόνο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης επενδυτή, που ήταν η μοναδική λύση για τη διάσωση των 1.050 θέσεων εργασίας.

Η αποχώρηση του προέδρου του ΚΙΕΝ, όπως δρομολογήθηκε από την πλειοψηφία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, θεωρούμε ότι καταδικάζει κάθε περαιτέρω προσπάθεια στην εξεύρεση λύσης για το ΚΙΕΝ και συνεπώς δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε πλέον στα δρώμενα του Ντυνάν.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σωθούν οι 1.050 θέσεις εργασίας και αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που παραμείναμε μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι για την κατάντια του Ντυνάν κατάφεραν την πιο κρίσιμη στιγμή καίριο πλήγμα στη διαδικασία. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε οι εξελίξεις να μην μας δικαιώσουν. Καλή τύχη για όλους. Η διαχειριστική ομάδα».

Επίσης, την παραίτησή του υπέβαλε χθες και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΕΣ, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, Ανδρέας Ποταμιάνος, ιστορικό στέλεχος του ΕΕΣ.

Κόβεται η επιχορήγηση στον ΕΕΣ

Την ίδια στιγμή, άγνωστη παραμένει μέχρι αυτήν την στιγμή η στάση την οποία έχει αποφασίσει να τηρήσει σχετικά η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών! Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr», ο κυβερνητικός επίτροπος στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ, ο πρέσβης κ. Κοδέλλας, θα βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου στην… Μπρατισλάβα για υποθέσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και ουδείς γνωρίζει εάν θα συμμετάσχει στην κρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ στην Αθήνα, στις 5 μ.μ. της ίδιας ημέρας!

Σύμφωνα με επίσης πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, πάντως, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ήδη αποφασίσει να κόψει την ετήσια κρατική επιχορήγηση ύψους 13 εκατ. ευρώ για τον ΕΕΣ, στην περίπτωση κατά την οποία η οργάνωση δεν συμμορφωθεί άμεσα και απολύτως με τις αρχές και τις σχετικές αυστηρές και συγκεκριμένες συστάσεις τις οποίες έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη η διεθνής ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) στη διοίκηση του ΕΕΣ.

Σημειώνεται ότι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στον ΕΕΣ μόνον θεωρητικώς δίδεται προκειμένου να αποπληρωθούν κατά προτεραιότητα τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα και οι μισθοί των εργαζομένων της οργάνωσης…

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου