Παρέμβαση Λ. Παπαγεωργόπουλου με αιχμές και υπονοούμενα

Παρέμβαση Λ. Παπαγεωργόπουλου με αιχμές και υπονοούμενα

Με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ – και όχι του προεδρεύοντος αφού προχωρά η αντικατάστασή του από το κ. Δημήτρη Κοντό – ο κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος τοποθετήθηκε την Τρίτη με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία απαντά σε όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταείες ημέρες για τη διαχε΄ριιση του ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ λοιπόν, αναφέρει επι λέξει τα εξής:
«Τελευταία πυκνώνουν Δημοσιεύματα του Τύπου που προσπαθούν να μηδενίσουν όλες τις προσπάθειες της Διοίκησης και των λιγοστών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να επιλύσουν τις χρόνιες παθογένειες που κληρονόμησε από τα ενταχθέντα ταμεία.
Είναι προφανές ότι η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ έχει ενοχλήσει πολλούς και ίσως ήθελαν να γυρίσουμε στο προηγούμενο κατακερματισμένο και πολυδαίδαλο σύστημα Υγείας, το μοναδικό Ευρωπαϊκό σύστημα υγείας, με ανάλογη δομή.
΄Οσον αφορά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σημειώνουμε ότι η έρευνα αφορούσε νοσήλια εξωτερικού ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ πριν την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ.
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή και συμμετείχε με στελέχη της στην ομάδα της Επιθεώρησης και στη συνέχεια θα αξιοποιήσει όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις και παρατηρήσεις, ενώ θα προβεί σε όλες τις δράσεις για την αναζήτηση και τον καταλογισμό των πάσης φύσεως ευθυνών.
Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους μας ότι η νοσηλεία στο εξωτερικό γίνεται πλέον σύμφωνα με της Παράγραφο 11 του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ και η νομιμότητα τηρείται με ευλάβεια.
Για την κατάσταση που κληρονόμησε ο ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά Ταμεία για τα ληξιπρόθεσμα, για την υποχρηματοδότηση, την μη μεταφορά υπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ καθώς και για τις μηνιαίες αποζημιώσεις ενοικίων των Μονάδων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για τη μη ολοκλήρωση ακόμη του διαγωνισμού για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τις Μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (2006-2007), καθώς και όσον αφορά στον κακό σχεδιασμό της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ χωρίς οργανόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό μάλλον φταίει η Διοίκηση και οι λιγοστοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.
Η τακτική του Ποντίου Πιλάτου είναι και σήμερα επίκαιρη.
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί καλοδεχούμενη την καλόπιστη κριτική, όμως έχει την αξίωση πέρα από τα πρόσωπα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αναλώσιμα, στη σπουδαία και καινοτόμο προσπάθεια δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, να υπηρετήσουν τη Δημόσια Υγεία του Ελληνικού λαού, ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει σαν θεσμός να υποστηρίζεται από όλους κατά το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, γιατί αφορά την Υγεία όλων μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Λ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ»

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου