Πανεπιστήμια ώρα μηδέν – Η Ελλάδα της ελπίδας απαιτεί το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών της !

Χθες βρέθηκα στην βράβευση των μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, είδα παιδιά με ικανότητες και γονείς με ελπίδες. Η Ελλάδα της ελπίδας και της ανάπτυξης ήταν μπροστά μου.

IMG_0297

 

Μία ματιά γύρω όμως με προσγείωσε στην ζοφερή Ελληνική πραγματικότητα, ένα άθλιο περιβάλλον εκπαίδευσης και ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο που καταρρέει και αιμορραγεί από καθηγητές και μαθητές, δέσμιο κατεστημένων νοοτροπιών, αγκυλώσεων, συμφερόντων και βολεμένων. Τα καλύτερα μυαλά μας φεύγουν στο εξωτερικό, η κομματοκρατία και η απαξίωση σε όλο της το μεγαλείο !

IMG_0303IMG_0304IMG_0302

 

 

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, η ανόρθωση των Πανεπιστημίων είναι το ΠΡΩΤΟ αναπτυξιακό μέτρο που πρέπει να πάρετε, δεν υπάρχει πολιτικό κόστος που να είναι αρκετά μεγάλο μπροστά στο μέλλον των παιδιών μας και της Πατρίδας, σταματήστε τον κατήφορο και δημιουργήστε τα Πανεπιστήμια που θα μας κάνουν περήφανους και θα δώσουν τις απαραίτητες ευκαιρίες στους νέους Έλληνες ! Βάλτε κανόνες, δημιουργήστε μηχανισμούς αξιολόγησης και ελέγχου ποιότητας, σταματήστε την ασυδοσία, επενδύστε στις υποδομές, συνδέστε την παραγωγή επιστημονικού δυναμικού με την παραγωγή, ανοίξτε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην αξιοκρατία ! Μόνο οι κοινωνίες που μορφώνουν και αξιοποιούν τις ικανότητες των νέων τους μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

 

Η Ελληνική Κοινωνία διεκδικεί το δικαίωμα στην μόρφωση για τα παιδιά της. Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε την πορεία φθοράς και απαξίωσης του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

 

Γιώργος Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός

 

* Όσοι θέλετε μπορείτε να στείλετε και email με τις απόψεις για το θέμα στον Υπ. Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο εδώ: http://www.arvanitopoulos.gr/index.php/youropinion.html?view=ckforms&id=3

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου