Πάτρα: Με παραγραφές αδικημάτων άρχισε η δίκη για το σκάνδαλο των ορθοπεδικών ειδών στο ΙΚΑ

Την παραγραφή των αδικημάτων ακόμη για τους πέντε από τους εννιά γιατρούς και προμηθευτές που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις στο οικονομικό σκάνδαλο με την χορήγηση ορθοπεδικών ειδών στο ΙΚΑ Πάτρας, είχαν ως αποτέλεσμα οι συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και σύμφωνα με τους επιθεωρητές ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο.
Το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας άρχισε η ακροαματική διαδικασία, με τέσσερις τελικά από τους εννέα αρχικά εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η απόφαση της παραγραφής των αδικημάτων αφορά τρεις γιατρούς(ορθοπεδικούς) και δυο προμηθευτές. Οι πρώτες διώξεις ασκήθηκαν το Νοέμβριο του 2006, καθώς η υπόθεση παρέμεινε στο στάδιο της ανάκρισης για 3,5 χρόνια από την έκδοση του πρώτου πορίσματος, ενώ μόλις τον Ιανουάριο του 2009 οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, εντοπίστηκε υπερβολική χορήγηση αμαξιδίων και άλλων ιατρικών ειδών κατά το διάστημα 1998-2004, η οποία άγγιζε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ. skaipatras.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου