«Πάρτι» με τις διαγνωστικές εξετάσεις αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας

Στη δημοσιότητα θα δώσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης τα στοιχεία των διαγνωστικών κέντρων που έστησαν πάρτι υπερσυνταγογράφησης, προκαλώντας τον εκτροχιασμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ. 

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου «Health Work 2013: από το μνημόνιο στην ανασυγκρότηση του υγειονομικού τομέα», σε μία μόνο μικρή πόλη της επαρχίας, το όνομα της οποίας δεν θέλησε προς το παρόν να πει, γράφτηκαν σε ένα μήνα διαγνωστικές εξετάσεις συνολικής αξίας 450.000 ευρώ, αξία κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί πλέον με κλειστό προϋπολογισμό, προκειμένου να έχει καθοριστεί εξαρχής το ποσό των πληρωμών προς τους παρόχους υγείας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ύπαρξη καθαρών κανόνων που θα είναι ευρέως γνωστοί εκ των προτέρων, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του επιχειρείν στο χώρο της υγείας, καθώς ο καθένας θα γνωρίζει πλέον πόσα χρήματα θα λάβει από τον ΕΟΠΥΥ, πότε θα τα εισπράξει και με ποια διαδικασία.

 

ΠΗΓΗ: Βίκυ Κουρλιμπίνη Capital.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου