Πάλι στα κάγκελα το ΠΑΣΟΚ για ΕΟΠΥΥ. Έντονη κριτική για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

Να μην εξελιχθεί σε σήριαλ τύπου…25ευρω στα νοσοκομεία το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ επιδιώκει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που αφήνει παράθυρο για τροποποιήσεις, στο φόντο των αντιδράσεων του ΠΑΣΟΚ – αργότερα το μεσημέρι συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση το ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

2006905_533_355Σύμφωνα με αυτό, ασκείται κριτική για την πρόνοια να απαιτείται απλώς μία υπουργική απόφαση και όχι προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση των ιδιωτικών κλινικών μίας ημέρας

Σε μικρή καθυστέρηση οδηγείται η κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ ελέω των ενστάσεων του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να επισημοποιηθούν μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Υγείας του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να αποφύγει…σκοπέλους αλλά και τη μήνι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά το επεισόδιο με το 25ευρω διατηρεί ανοιχτό μέτωπο με τον Υπουργό, “πάγωσε” μέχρι νεωτέρας την κατάθεση του Νομοσχεδίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα αύριο Τετάρτη.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ για τη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί νέο κυβερνητικό αλαλούμ

Πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι συμφωνούν επί της αρχής με το γενικό πνεύμα της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως τονίζουν, αυτή μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο και προάγγελο εξόδου της χώρας από την κρίση και όχι ακόμη ένα σύμπτωμα αυτής. Ωστόσο τα ίδια στελέχη διαμηνύουν ότι υπάρχουν πάμπολλες τεχνικές λεπτομέρειες, που πρέπει να διευκρινιστούν, “άσχετα άρθρα, που πρέπει να ξαναδούμε” διευκρινίζοντας ότι η σε λίγες ώρες συνεδρίαση του ΚΤΕ Υγείας του κόμματος έχει πολύ μεγάλη σημασία και δεν γίνεται για το…Θεαθήναι.

Πρόγευση των σημείων τριβής μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του ΠΑΣΟΚ έδωσε με χθεσινό του άρθρο επί του θέματος στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο Γιάννης Δατσέρης Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ και εξ απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με αυτό, ασκείται κριτική για την πρόνοια να απαιτείται απλώς μία υπουργική απόφαση και όχι προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση των ιδιωτικών κλινικών μίας ημέρας αλλά και για την απουσία οιουδήποτε προυπολογισμού για τη λειτουργία των νέων θεσμών, που εισάγονται. Καταλήγοντας ο κύριος Δατσέρης δηλώνει στο άρθρο του: “Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο προφανώς θα προκαλέσει πολιτικές μάχες και είναι άλλη μία ευκαιρία να μετρηθούν αντιστάσεις, να αναμετρηθούν ιδεολογίες, να αξιολογηθεί ποιοι είναι οι μεταρρυθμιστές και ποιοι οι λαικιστές και να αποκαλυφθούν όσοι κατ όνομα μεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον αλλά δρουν εναντίον αυτού”, δίδοντας και τον τόνο της παρασκηνιακής μέχρι σήμερα αντιπαράθεσης.

 

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου