Ο υπουργός κ. Λυκουρέτζος άνοιξε πολλά θέματα στην ημερίδα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας»

Εκτός της ανταλλαγής πυρών μεταξύ ΠΦΣ και ΣΦΕΕ για τις πληρωμές όπως σας ανακοινώσαμε νωρίτερα δείτε και 2 θέματα που βρήκαμε για εσάς:

1) σύμφωνα με το iatropedia είχαμε ακόμα:

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσει στη βουλή ο υπουργός υγείας νομοσχέδιο με το οποίο γίνονται πιο αυστηρές οι ποινές για όσους παραβατούν στο χώρο της υγείας. Τι είπε ο Ανδρεας Λυκουρεντζος σε ομιλία του με γεύση από εκλογές

  

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νομοσχέδιο με το οποίο θα αυστηροποιούνται οι ποινές για περιπτώσεις εναρμονισμένων πρακτικών και παραβάσεων από γιατρούς και φαρμακοποιούς και θα ενισχύονται οι κώδικες δεοντολογίας θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας.

Σε ομιλία του σε ημερίδα για τη διαφάνεια στο χώρο της υγείας, η οποία είχε προεκλογική …γεύση, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον Υπ. Ανάπτυξης για την υλοποίηση των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές. Χαρακτήρισε, δε, ανύπαρκτο τον πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού αναφορικά με την υπόθεση του καρτέλ στο διαγωνισμό για την προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του για τη φαρμακευτική δαπάνη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κων/νος Φρουζής εκτίμησε ότι ο χρόνος θα κλείσει εντός στόχου
2) Επισήμως δόθηκε και Δελτίο Τύπου με ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου:
Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:   Σημεία παρέμβασης των δύο βασικών εισηγητών σε Ημερίδα για τη διαφάνεια στο χώρο της Υγείας.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι:
«Χρειάζεται να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, να μην ακρωτηριάσουμε το εθνικό σύστημα υγείας. Δεν στρεφόμαστε εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία με μόνο έσοδα από τους δημόσιους πόρους. Και για αυτό ακριβώς χρειάζεται να επεμβαίνει η Πολιτεία με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε να αποκρούει τις όποιες κατεστημένες καταστάσεις ή ό,τι πάει να δημιουργηθεί είτε ως εναρμονισμένη πρακτική είτε ως προνόμιο».
Στη συνέχεια ο κ. Λυκουρέντζος γνωστοποίησε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «Θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές σε νομοσχέδιο που κατατίθεται εντός αυτής της εβδομάδας στη Βουλή για όλους. Θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές για εναρμονισμένες πρακτικές και θα υπάρξει ενίσχυση των κωδίκων δεοντολογίας και συμπεριφοράς», προσθέτοντας ότι «η επιτυχία του όλου εγχειρήματος τόσο των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη χώρα, για την επιβίωση του εθνικού συστήματος υγείας όσο και της  πάταξης των νοσηρών φαινομένων, προϋποθέτει τη σύναψη της έντιμης, ειλικρινούς, αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας όλων των εταίρων που εμπλεκόμεθα στην υπόθεση αυτή. Πολιτική ηγεσία και εταίροι της υγειονομικής κοινότητας».
«Αυτό είναι το συμβόλαιο το οποίο πρέπει να μας δεσμεύει για να μπορέσουμε να πούμε ότι απαλλάξαμε πρώτα τον τομέα της υγείας από το βαρύ στίγμα που επιχειρούν κάποιοι να μας συνοδεύει αλλά

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου