Ο ΕΟΠΥΥ μεταφέρεται στα κτίρια του ΤΑΠ-ΟΤΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ygeia360.gr, ο ΕΟΠΥΥ σύντομα θα μετεγκατασταθεί στα σημερινά κτίρια που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Διαβάστε παρακάτω ποιες επιλογές υπήρχαν, πώς αντέδρασαν οι υπάλληλοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ, πόσο θα στοιχίσει η… προσωρινή (!) μετακόμιση του ΕΟΠΥΥ…

Διαλύουν την υγειονομική μονάδα του πρωην ΤΑΠ-ΟΤΕ για να στεγαστεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Τη στιγμή που η πρωτοβάθμια περίθαλψη χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, η διοίκηση του φορέα έλαβε πριν από λίγες ημέρες την απόφαση να διαλύσει «σε μια νύκτα» έναν από τους αρτιότερα σχεδιασμένους υγειονομικούς σχηματισμούς, αυτόν του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ο οποίος εξυπηρετεί σε ετήσια βάση άνω των 35.000 ασθενών ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει προβληθεί ή να έχει ενταχθεί στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού και ο οποίος δυνητικά θα μπορούσε σε πλήρη λειτουργία να εξυπηρετεί άνω των 100.000 ασθενών/έτος.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΤΑΠ-ΟΤΕ σχεδιάστηκαν εξαρχής με κέντρο το κτίριο της οδού Αποστόλου Παύλου 12 στη Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους. Διαθέτει χώρους υποδοχής και διασφάλισης μη διασποράς νόσου, ειδικές προδιαγραφές πρόσβασης σε ΑΜΕΑ και σύγχρονα τμήματα Φυσικοθεραπείας, καθώς και χώρους όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εργαστήρια εξειδικευμένου εργαστηριακού ελέγχου (μικροβιολογικό, ακτινολογικό κ.α.) με δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αυτή η μονάδα υγείας, μοναδική στην Ελλάδα, με μοναδική προσβασιμότητα και αισθητική χώρου, αποτελεί με απόφαση του ΕΟΠΥΥ, τον επόμενο χώρο μεταστέγασης διοικητικών υπηρεσιών του φορέα και με αποφάσεις που ανακοινώθηκαν, ζητείται και εφαρμόζεται από την Δευτέρα 10/6/2013 η διάλυση της μονάδας με στόχο την «αξιοποίηση» της για γραφεία του ΕΟΠΥΥ! Και μάλιστα οι επίσημοι φορείς μιλάνε για προσωρινή μετεγκατάσταση για λίγους μήνες, καθώς ο χώρος δεν επαρκεί για τη στέγαση όλων των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης ΕΟΠΥΥ! Για την μετεγκατάσταση αυτή όχι μόνο θα διαλυθεί ο φορέας αλλά θα δαπανηθεί και ένα ποσό της τάξης άνω των 150.000 €.

Ανεπίσημα οι φορείς που έλαβαν την απόφαση αυτή μιλάνε για «πρόκληση» να απολαμβάνουν τέτοιας ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας κάποιοι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ ενώ άλλοι να αντιμετωπίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στις περισσότερες υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ !!!!!!!

Μπορεί κανείς να φανταστεί πως αντιλαμβάνεται ο μοναδικός εν τέλει φορέας υπηρεσιών υγείας, τις υπηρεσίες του προς τους ασθενείς του. Και ενώ επικαλούνται τα προνόμια κάποιων ασθενών, ταυτόχρονα θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να διαλύουν άμεσα έναν οργανωμένο φορέα υγείας για μεταστέγαση των υπαλλήλων του σε καλύτερα διαμορφωμένο αισθητικά χώρο!!!

Όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν και μάλιστα ελεύθερα αυτή τη στιγμή ή σε λίγους μήνες, όπως διαθέσιμο σύγχρονο κτίριο στην Πεύκη, ιδιοκτησίας ΕΟΠΥΥ, σχεδιασμένο για στέγαση διοικητικών υπηρεσιών, με απολύτως έτοιμη υποδομή ή και κτίριο παρακείμενο στο κτίριο του ΤΑΠ-ΟΤΕ. Για το κτίριο αυτό η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επομένων 2-3 μηνών.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει την οργή ειδικά των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίοι σε επιστολές και επικοινωνία τους με στελέχη του ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν ότι θα βρεθούν απέναντι τους δυναμικά και θα αποτρέψουν τη διάλυση της υγειονομικής δομής που με τόσο κόπο σχεδιάστηκε για υπηρεσίες υγείας.

Οι εργαζόμενοι που μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να «μετακομίσουν» σε άλλες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, πιστεύουν ότι η διοίκηση θα πρέπει να σχεδιάζει στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση και όχι να διαλύει και να ισοπεδώνει μια τέτοια μονάδα η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο και να αποτελέσει ναυαρχίδα στην πολιτική παροχής υγείας στην Αττική.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου