Ο Γ. Καμίνης τίμησε χορηγούς και δωρητές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης

Ο Γ. Καμίνης τίμησε χορηγούς και δωρητές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης

Τους χορηγούς, δωρητές και υποστηρικτές των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, τίμησε σε ειδική εκδήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στο ανακαινισμένο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου, στο οποίο εδώ και περίπου ένα χρόνο, υπό το σύνθημα «ό, τι σου περισσεύει, κάποιος το χρειάζεται» χτυπά η καρδιά της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Αθήνα.
Ήδη σχεδόν 3.000 οικογένειες, περίπου 10.000 άνθρωποι, ενισχύονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που πολίτες, οργανώσεις, φορείς και επιχειρήσεις, προφέρουν μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 15422 (από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.), με μηχανογραφικές διαδικασίες που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια.
Παράλληλα, από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, παρέχονται καθημερινά 1.400 γεύματα σε άστεγους κα άπορους συμπολίτες μας, τα οποία παρασκευάζονται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. Εκατοντάδες οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ σε συνεργασία με τους δασκάλους των Δημοσίων Σχολείων, σιτίζονται, με απόλυτη διακριτικότητα, καθημερινά περίπου 1.000 μαθητές δημοτικών σχολείων.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα συνεχίσει να προσαρμόζεται στις διαρκώς ογκούμενες ανάγκες δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, έχοντας τον κεντρικό ρόλο συντονισμού της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη της Αθήνας.
«Μέλημά μας είναι δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν στην παραγωγική διαδικασία και να μην έχουν, κάποια στιγμή, ανάγκη τη δική μας βοήθεια» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα άντλησης κοινοτικών πόρων για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία.
Τις τεράστιες καθημερινές ανάγκες, καθώς και την ανάγκη για προσφορές στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15422, τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, κ. Νίκος Κόκκινος.
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέδωσε συμβολικά ειδικές τιμητικές πλακέτες, τιμώντας επιχειρήσεις, φορείς και πρόσωπα, που στηρίζουν τις κοινωνικές δράσεις του δήμου Αθηναίων, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε προσφορά, μεγάλη ή μικρή, είναι σημαντική. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Προκόπης Δούκας.
Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν:
Στην Λουξεμβούργια ποιήτρια και συγγραφέα Anise Koltz για τη δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού αξίας 28.000?.
Στην εταιρία Μαρινόπουλος A.E. για τη λειτουργία από το 2007του «Παντοπωλείου της Καρδιάς» ή «Κοινωνικού Παντοπωλείου» με τη σύμπραξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, και τον πρόεδρό της, κ. Θεόδωρο Βενιάμη, για τη στήριξη περισσότερων των 500 οικογενειών στο δήμο Αθηναίων, προσφέροντας σε κάθε μία, σε μηνιαία βάση πακέτο 35 κιλών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, για την προσφορά εθελοντικής εργασίας.
Στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE για την επισκευή του κτιρίου στην περιοχή Μακρυγιάννη που ανήκει στο ΚΥΑΔΑ στο πλαίσιο της ενέργειας «Ο κόσμος μας εσύ».
Στην Αμερικάνικη Λεγεώνα για τη δωρεά στον ΚΥΑΔΑ το 2010 κτιρίου, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην Οικογένεια».
Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη δράση «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ» που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2012 και βοήθησε στη συλλογή περισσότερων των 50 τόνων τροφίμων, 25.000 σακουλών ρουχισμού και παιχνιδιών και διαφόρων ειδών απαραίτητων για τη λειτουργία ενός νοικοκυριού.
Στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.
Στην εταιρία ΙΚΕΑ(Fourlis) για τη γενναιόδωρη χορηγία σε είδη επίπλωσης και πλήρους εξοπλισμού του ξενώνα αστέγων «Εστία των Αθηνών».
Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών bazaar βιβλίου, τα έσοδα των οποίων (176.000 ευρώ το 2013) διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Στο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για την προσφορά 200 λίτρων ελαιόλαδο.
Στην εταιρία INTERAMERICAN, για την προσφορά 3,7 τόνων τροφίμων.
Στην Αρτοποιία ΒΕΝΕ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου