Ο Άδωνις έχει εξοργίσει ακόμα και το Μαξίμου!

 

Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Ρήγμα έχει προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες τns «κυριακάτικης δημοκρατίας», στις οχέσεις του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη με το Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Γεωργιάδης να προσπαθεί με διάφορες πολιτικές δηλώσεις (όπως π,χ. από το μακρινό Καζακστάν για την έφοδο στην ΕΡΤ) να αποκτήσει εκ νέου την <> του πρωθυπουργού, αλλά στο παρασκήνιο τα πράγματα είναι διαφορετικά.
 Βασικές αιτίες, n εικόνα του μαινόμενου υπουργού (κυρίως στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις) που επιτίθεται κατά πάντων, το βατερλό τns Ν.Δ. στις εκλογές των γιατρών και τα πολλά ανοιχτά μέτωπα. 
 
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, n ενόχληση -που βαίνει σταδιακά αυξανόμενη- έχει προκύψει από την εικόνα που παρουσιάζει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα ο κ. Γεωργιάδης.
 
Αν και ανέλαβε να διαχειριστεί τον τομέα «τns Υγείας σε μία από τις πιο κρίσιμες ίσως στιγμές, το συγκρουσιακό -έναντι πάντων- προφίλ του διαπιστώνεται τώρα ότι είναι επιζήμιο.
Ακραίοι τρόποι
 
Ο ακραίος τρόπος του στις δημόσιες αντιπαραθέσεις του με σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον χώρο της Υγείας έχει δημιουργήσει, κατά τις πληροφορίες, αλγεινή εντύπωση ακόμη και σε θερμούς μέχρι πρότινος υποστηρικτές του στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το πρωθυπουργικό επιτελείο.
 
Χωρίς να κρύβει την απόλυτη μνημονιακή προσήλωσή του και προβαλλόμενος ως ρηξικέλευθος, ο κ. Γεωργιάδης είχε δημιουργήσει την ελπίδα ότι, αναλαμβάνοvτας την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Υγείας, θα έδινε θετική ώθηση στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν.
 
Αντί γι’ αυτό, ύστερα από πέντε μήνες n κατάσταση δεν κρίνεται καθόλου καλύτερη – αν όχι χειρότερη. Την εικόνα αυτή μάλιστα φέρεται ότι μεταφέρουν και έμπειροι παράγοντες από τον χώρο της Υγείας, που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Ωs npos το επικοινωνιακό σκέλος, n σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν κατά τους γνωρίζοντες οι τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του κ. Γεωργιάδη (με κυρίαρχη την εικόνα ενός μαινόμενου ανθρώπου που στρέφεται απαξιωτικά κατά πάντων) που κατάφεραν να εξοργίσουν ακόμη και ψύχραιμα στελέχη. 
 
Ως προς τις πολιτικές παρενέργειες, καταλύτης υπήρξαν τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Η προσκείμενη στη ΝΔ συνδικαλιστική παράταξη συνετρίβη τόσο σε επίπεδο ποσοστών όσο και εδρών, αφού, ενώ διέθετε οκτώ στις 11 έδρες του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, τώρα περιορίστηκε σε τέσσερις από 13 στο σύνολο!
 
Πρόκριμα αλλαγών
 
To αποτέλεσμα θεωρείται μάλιστα πρόκριμα για τη γενικότερη αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών στον χώρο των γιατρών, όπου παραδοσιακά n ΝΔ είχε αυξημένη απήχηση. Όλα αυτά χρεώνονται στον κ Γεωργιάδη, στον οποίο καταλογίζεται ότι, έστω κι αν και τα περιθώρια άσκησης θετικής πολιτικής είναι περιορισμένα, τουλάχιστον οφείλει με τη συμπεριφορά και το στιλ του να μην κάνει τα πράγματα χειρότερα.
 
Αυτές τις διαπιστώσεις φέρεται ότι συμμερίζεται και το Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό και, όπως αναφέρουν σι πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν φύγει αλλεπάλληλα «μηνύματα» npos τον κ Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να «μαζευτεί» και να αναπροσαρμόσει επειγόντως το ύφος και τον τρόπο δημόσιας συμπεριφοράς του.
Κυριακάτικη Δημοκρατία

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου