Ουρές για φάρμακα με πίστωση | ελλαδα | news.e-go.gr

Ενταση επικρατεί και μεταξύ των γιατρών. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ? ΕΟΠΥΥ), συγκρότησε μέτωπο με όλους τους παρόχους Υγείας του Οργανισμού, πλην φαρμακοποιών. Οι γιατροί συνεχίζουν να διεκδικούν την εξόφλησή τους, καταγγέλλοντας ότι εργαστηριακοί γιατροί έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο.

Στο «κόκκινο»

Προειδοποιούν ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι υπό κατάρρευση, καθώς ξεκίνησε με πενιχρό προϋπολογισμό 350 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη εργαστηριακών εξετάσεων 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Μόνο ο ΟΠΑΔ -σημειώνουν- δαπάνησε το 2011 για εξετάσεις των δημοσίων υπαλλήλων το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ καλείται να καλύψει με παραπλήσιο ποσό την περίθαλψη του συνόλου σχεδόν των Ελλήνων ασφαλισμένων!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στα 2,5 δισ. ευρώ. Η ετήσια δαπάνη για ιατρικές και παρακλινικές εξετάσεις έχει προϋπολογιστεί στα 187 εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρο το 2012. Το πρώτο τετράμηνο του έτους έχουν ήδη ανέλθει στα 75 εκατομμύρια, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 131% από το προϋπολογισθέν.

μέσω Ουρές για φάρμακα με πίστωση | ελλαδα | news.e-go.gr.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου