ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

6BC01898AD1BCADC703762D9D5B69593του Δημήτρη Ν.Πατσάκη,3.5.14          

Διερωτώμαι αν η επανάληψη της υπέρβασης της συνταγογράφησης οφείλεται κατά ένα μέρος και στην συνέχεια της επιτυχημένης και ιδιαίτερα προβαλλόμενης από συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίαυλο παράστασης «Όλοι μαζί μπορούμε», στην οποία πρωταγωνιστεί (όλως τυχαίως, βεβαίως,βεβαίως….) και γνωστός συνδικαλιστής του ιατρικού χώρου. Και εξηγούμαι, για μια ακόμη φορά, ερωτών:

1.Τα σκευάσματα (σε όλα σχεδόν απουσιάζει το «κουπόνι»), σε πόσους τελικά είναι αχρείαστα (δηλ. θεραπεύθηκαν ή απήλθαν του ματαίου τούτου κόσμου) ή ΑΧΡΗΣΤΑ (δηλ. δεν έχουν συντηρηθεί ορθώς όπως προβλέπεται στο έσωκλειόμενο φύλλο οδηγιών) ή είναι εκτός ισχύος,όσον αφορά στην Δραστική τους Ουσία (κοινώς συνταγογραφήθηκαν υπερβολικά ενώ δεν απαιτείτο η λήψη τους έτι περαιτέρω,με συνέπεια την λήξη τους προϊόντος του χρόνου).

2.Ποιός χειρίζεται την παραλαβή η διαλογή τους και πώς τεκμαίρεται η δραστικότητα του περιεχομένου τους. Νομίζω πως αποκλειστικοί αρμόδιοι και υπεύθυνοι για αυτό πρέπει να είναι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, εκτός και εάν η ενημέρωσή μου είναι ελλειπής.

3.Για ποιόν ακριβώς λόγο πρέπει το σύνολο των φορολογουμένων να επιβαρύνεται με το κόστος της πλέον της συμμετοχής του ασφαλισμένου αξίας των δωριζόμενων;

4. Το «μαγαζί» με την επιγραφή «Ε.Ο.Φ» τί ακριβώς φρονεί επ’αυτού;

5.Υπάρχει ενημέρωση για το πόσα, ποιά και τί αξίας φάρμακα έχουν διακινηθεί και χορηγηθεί και σε ποιούς;

6.Από την στιγμή κατά την οποία οι ανασφάλιστοι και απο-ασφαλισμένοι δικαιούνται παροχής προνοιακού εγγράφου με το οποίο η πρόσβασή τους είναι gratis, προς τι η «παράσταση»;

 

Με νεότερη ενημέρωση, οι προμηθευτές (βιομηχανίες & εισαγωγείς/διανομείς φαρμάκων), πληροφορούμαι πως έχουν αναλάβει ανάλογη δράση , τηρώντας τους προαναφερομένους κανόνες ασφαλείας. Συνεπώς, η κριτική και τα ερωτήματα του παρόντος δεν τους αφορούν.Παρά ταύτα, αναγνωρίζουν οικεία σκευάσματα μεσω της τηλεοπτικής εικόνας.

Θέλετε περισσότερα για να αντιληφθείτε τί ακριβώς «παίζεται»;

 

Περιμένω σύντομα απαντήσεις από όσους έχουν την ελάχιστη ευθιξία να απαντήσουν.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου