Οι εκλογές του ΙΣΑ στις 12 -13/10 2014 πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τους Έλληνες Ιατρούς.

Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στις 12 -13 Οκτωβρίου 2014 πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τους Έλληνες Ιατρούς και το μέλλον τους.

FullSizeRender
Π. Αλευράς Υποψήφιος με τη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ για ΔΣ και Πειθαρχικο

Οι εκλογές του ΙΣΑ που πρόκειται να διεξαχθούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2014 πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τους Έλληνες Ιατρούς και το μέλλον τους.

Με τις αλλαγές στο Υγειονομικό Ασφαλιστικό Σύστημα, τις υπερεξουσίες των Ασφαλιστικών Εταιρειών (που πολλές από τις πρακτικές τους είναι contra στον Νόμο, και που αναγκάζουν πολλές φορές τον ιατρό να προσχωρεί σε αυτές) με τους Ιατρικούς Συλλόγους που φρόντισαν να μην αμυνθούν, συνεχίζοντας την πολιτική της Ιατροκαθάρσεως –Υπαλληλοποίησής τους ,την πολιτική του ιατρικού πληθωρισμού και με ένα Ελληνικό Κράτος διαλυμένο από τον καταραμένο κομματισμό –παραγοντισμό και στα όρια της οικονομικής καταστροφής και με ένα πολιτικό σύστημα που το απασχολεί η διαιώνιση των τζακιών και η διαχείρηση της εξουσίας με κομματικούς-συνδικαλιστικούς φίλους, ο Έλληνας Ιατρός βρίσκεται στην χειρότερη από κάθε άποψη θέση στην οποία βρέθηκε ποτέ.

Δυστυχώς οι Ιατροί είναι πάντα βολικοί. Δεν θυμώνουν, δεν διαμαρτύρονται, δεν διαψεύδουν. Στο όνομά τους μπορούν να γίνουν αίσχη, να φορτωθούν σκάνδαλα, να χτιστούν profiles και καριέρες και να εμφανίζονται ως το δύσοσμο παρασιτικό φυτό.

Κάνετε μια διαδικτυακή βόλτα ή ανατρέξτε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των τελευταίων ετών για να διαπιστώσετε μια απίθανη ρητορικήκαταγγελτική ( τις περισσότερες φορές άδικη και χωρίς κανένα στόχο) ή επαινετική, ( συχνά εξυπηρετούσα την διαφήμιση και προβολή του Ιατρού)

Όμως ο Ιατρός δεν έχει ευθύνη για όσα γίνονται στο όνομα του. Όταν οι επίορκοι Ιατροί ( ενεργούντες κατά παράβαση κάθε Ιατρικής Δεοντολογίας διαφημιζόμενοι και γενικώς ενεργούντες με τρόπο που δεν συνάδει με το Ιατρικό Λειτούργημα) εμφανίζουν συμπεριφορές ανάλογες των Βανδάλων και των φονιάδων των συγκεντρώσεων (μια ισχνότατη μειοψηφία ) παραμένουν άπιαστοι.

Όταν αποκαλυφθεί η δράση τους τότε γίνονται αγωνιστές , Ιατροί που αμύνονται στις συκοφαντίες των πολιτών και μετέρχονται κάθε είδους πονηρία προκειμένου να μην τιμωρηθούν .Ασύλληπτοι οι μπάχαλοι; (Μπάτσοι και Προβοκάτορες; Συγχωρέστεμε για την έκφραση που συχνά χρησιμοποιείται από μερίδα τύπου και την οποία επ’ουδενί λόγω αποδέχομαι και η οποία προσβάλλει τον Ελληνα αστυνομικό ).

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι όργανα του ιμπεριαλισμού και των δανειστών, άλλα αγκομαχώντας εξυπηρετούν τους απλούς ανθρώπους .Όσοι λοιπόν τα ρημάζουν δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ταλαιπωρούν τους απλούς ανθρώπους.

Μόνο όποιος δεν ζει στο χώρο πιστεύει τις θεωρίες «περί μπάτσων και προβοκατόρων» .

Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους Νόμους δια των εντεταλμένων οργάνων της.

Η εφαρμογή των Νόμων γίνεται μέσω των Ελληνικών Δικαστηρίων αλλά και του ΙΣΑ όταν καταστέλλουν τις παραβατικές συμπεριφορές και διαφυλάσσουν την Δημόσια Υγεία μαζί με τα υπόλοιπα όργανα της Πολιτείας.

Ούτε οι αυτόκλητοι δημοσιογράφοι vigilante της Δημόσιας Υγείας και των Ταμείων ούτε οι επίδοξοι επαγγελματίες συνδικαλιστές έχουν τέτοια αρμοδιότητα.

Διότι την ανομία και το χάος της υγείας το πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι, η ζωή και η υγεία τους, η περιουσία τους , η ποιότητα ζωής τους.

Διότι οι παραβάτες και οι υποκινητές τους             έχουν τον τρόπο τους , την βολή και την εξασφάλιση τους.

Την κακοδιαχείρηση, την υποβαθμισμένη περίθαλψη, την φτωχοποίησή τους , την υπαλληλοποίησή τους φυσική συνέπεια της ακατασχέτου ρητορικής και απραξίας των επαγγελματιών συνδικαλιστών, θα την υποστεί ο συνετός Ιατρός και ο άρρωστος.

Ο συνετός Ιατρός που αγωνίζεται με κάθε τρόπο να επιβιώσει, να κρατήσει το Ιατρείο που αναγκαστικά είναι ο φυσικός του χώρος , το οποίο βλέπει να χάνεται και το οποίο προσφέρεται στον Βωμό μιας δήθεν ανάπτυξης και εξυγίανσης της Υγείας, κάνοντάς το παρανάλωμα στην «επαναστατική φωτιά» ενός νέου μοντέλου ασκήσεως της Ιατρικής-της Υπαλληλοποίησης του Ιατρού ,που προέκυψε τουλάχιστον από την απαθή στάση των δήθεν εκπροσώπων των Ιατρών τα τελευταία 15 χρόνια.

Κατά συνέπεια η υποκατάσταση των οργάνων της Πολιτείας από αυτόκλητους τιμωρούς (δημοσιογράφους,συνδικαλιστές) και η ανομία από επίορκους Ιατρούς είναι απαράδεκτες και το οργανωμένο κράτος στα όργανα του οποίου έχουμε εκχωρήσει την διαφύλαξη της Υγείας (Δημόσιας κ Ιδιωτικής) οφείλει να είναι αυστηρό.

Με θλίψη δε βλέπει κανείς θρασεία και επί μακρόν εκλεγομένη συνδικαλιστική παρέα στην ηγεσία του Ιατρικού κόσμου να κηρύσσει μέσα από τα διαδικτυακά blog της ,μια άλλη ανομία παραβλέποντας- παρακάμπτοντας το ίδιο το Καταστατικό του Ιατρικού Συλλόγου και την κειμένη Νομοθεσία που απαγορεύει π.χ την ταυτόχρονη λήψη Ειδικότητος και την Άσκηση του Ελευθερίου επαγγέλματος, την χρήση ανύπαρκτων τίτλων κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου.

Να παραβλέπει την ομηρία και την εκβίαση πολλών Ιατρών από διάφορα συμφέροντα ,να μην αντιδρά και να μην αναφέρεται στα υπό του Νόμου προβλεπόμενα όργανα της Πολιτείας προς άρση της ανομίας και την αποκατάσταση του Δικαίου.

Να επιτρέπει την «διατίμηση» και να στρέφεται κατά της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού που με τόσο κόπο και θυσίες του Ελληνικού Λαού, η Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εδραιώσει επιτρέποντας τον καθορισμό των ιατρικών αμοιβών από ιδιώτες και όχι από την ελεύθερη αγορά,και χωρίς να επιμεληθεί για την νομοθετικά υποχρεωτική καθιέρωση των κατώτατων ιατρικών αμοιβών επισκέψεων και πράξεων .

Συμπυκνωμένες η «Ελληνική Λαμογιά» και η «υποκρισία» .

Όσοι λοιπόν αρνούνται τον έλεγχο, την πάταξη της ανομίας , την αποκατάσταση του Δικαίου είναι ένα άλλο είδος «μπαχαλάκηδων» που η θέση τους είναι στο «εδώλιο». Διότι οι ανομίες των γραφείων,των διαδρόμων των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι εξ’ίσου επικίνδυνες με αυτές του πεζοδρομίου.

Διότι ο Νόμος δεν είναι όπου του καπνίσει και της παρέας…….

Πέτρος Π.Αλευράς

Ιατρός Χειρουργός

Διδάκτωρ Ιατρικής   Σχολής   Πανεπιστημίου Αθηνών    

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου