Οι Ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο …

«Ναι είναι ιστορική συμφωνία. Μόνο που οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απόφαση του Eurogroup. «Ο χρόνος δεν μας δίνει ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα, λειτουργεί καταστροφικά για την ελληνική οικονομία και δυναμιτίζει την κρίση στην Ευρώπη» είπε στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας και πάλι την άποψη ότι αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί»…

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχουν «βαθμοί ελευθερίας» ώστε μία ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Και επανέλαβε ότι εάν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία θα ενεργοποιούνταν τα cds, θα υπήρξε στάση πληρωμών και μία μείωση των δαπανών στο δημόσιο «πολύ μικρότερη από αυτή που γίνεται σήμερα για να πάρουμε το δάνειο».

«Τότε η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματική κρίση. Τώρα ο παραγωγικός ιστός της χώρας οδηγείται σε θανάτωση και αυτό θα μεταφερθεί σε Ισπανία, Ιταλία και υπόλοιπη ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_7272.html#ixzz1n9D27sUf

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

  1. Oi Ευροπεη επελεξαν δηλαδη ο παραγωγικός ιστός των χωρών του Νοτου να θανατωθεί .Τι αραγε επιδιώκουν να κερδίσουν? Aυτό περιμενουμε να μάθουμε γιατι μπορει να αξιζει το κόπο αυτή η θανάτωση και σε κάποιους Ελληνάρες .Απλά επιλεξτε σε ποιο στραπόδο ανηκετε … ολα τα αλλα ειναι απλά.

Υποβολή σχολίου