Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν την αποπομπή του Αδωνι Γεωργιάδη

«Εμένα δεν με διόρισαν οι γιατροί» απάντησε ο υπουργός Υγείας
 
ΤΟ ΒΗΜΑ
 
Σε οριστική ρήξη ήρθαν την Πέμπτη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να ζητήσουν την αποπομπή της. Οι γιατροί κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι τους εμπαίζει και δηλώνουν ότι διακόπτουν στο σημείο αυτό τον όποιο διάλογο.
«Σε τέτοιο θέατρο δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε μέρος» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Θανάσης Αποστολόπουλος. «Ο υπουργός Υγείας μας εμπαίζει όταν άλλα λέει τρεις μέρες πριν και άλλα σήμερα. Πριν από τρεις ημέρες συζητούσε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στους γιατρούς που έχουν ιδιωτικό ιατρείο και θέλουν να μεταβούν στο νέο σήμα. Σήμερα, μας είπε ότι ούτε καν το συζητάει».
Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι έκανε κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο το οποίο απέστειλε την Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα κατατεθεί στη Βουλή «και πιστεύω ότι μέσα σε 15 μέρες θα είναι νόμος του κράτους».
 
Αδ. Γεωργιάδης: Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου δεν αλλάζουν 
 
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο υπουργός Υγείας με τις δηλώσεις του μετά την άκαρπη συνάντηση. «Εμένα εδώ δεν με διόρισε ούτε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ούτε ο Σύλλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Εμένα εδώ με διόρισε ο κ. Πρωθυπουργός. Άρα φαντάζομαι το αν θα μείνω ή αν θα φύγω είναι απόφαση του κ. Πρωθυπουργού» απάντησε στους γιατρούς που ζήτησαν την αποπομπή του. 
 
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει την πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού. «Αποτελεί κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση προσωπική, δική μου» είπε. 
 
Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζαπαραβρέθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κκ. Θανάση Αποστολόπουλο, Γιάννη Χρονόπουλο και Σάββα Παρασκευόπουλο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά.
 
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πάρει απόφαση να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ενώ οι συνάδελφοί τους της Αθήνας καλούν σε γενική συνέλευση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Στη συνέλευση έχουν καλέσει και εκπροσώπους των κομμάτων.
 
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ
 
Ο υπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και με αντιπροσωπεία του τομέα Υγείας του ΠαΣοΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός κ. Μπέζας και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. 
 
Μετά τη συνάντηση ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το νομοσχέδιο, το οποίο αναμορφώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ανέφερε επίσης ότι μετά την αναθεώρηση του νομοσχεδίου θα πάει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την προσεχή εβδομάδα. 
 
Ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι σε κάθε άρθρο του νομοσχεδίου είχαν ως Επιτροπή τη δική τους άποψη προκειμένου να συμπληρωθεί καλύτερα το νομοσχέδιο. «Οι απόψεις αυτές θα ενσωματωθούν» είπε. 
 
Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου δεν αλλάζουν. «Αυτά τώρα που συζητάμε είναι οι λεπτομέρειες. Καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» πρόσθεσε.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου