Οι απανωτές «νίκες» δυστυχώς συνεχίζονται – Γ. Ελευθερίου αγγειοχειρουργός

Συνάδελφοι,

Για άλλη μία φορά, μετά τους πανηγυρισμούς και τον καταιγισμό μηνυμάτων και δελτίων τύπου έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να δικαιώσει όσους από εμάς, εδώ και καιρό μιλάμε και γράφουμε για επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας από την πλευρά ορισμένων παραθυρόπληκτων μεγαλοσυνδικαλιστών με πολλαπλά δημόσια αξιώματα.

Ο ΕΟΠΥΥ με τις τελευταίες οδηγίες που εξέδωσε ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη συνταγογράφηση αφού βάζει όριο τις δύο συνταγές ανά ασθενή και ανά μήνα για τους μη συμβεβλημένους ιατρούς, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, προχωρεί στην εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας χωρίς απολύτως καμία προετοιμασία και χωρίς απολύτως καμία ουσιαστική αντίδραση.

Αντ´ αυτού γινόμαστε αποδέκτες δελτίων τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από την «καρδιά της Ευρώπης» που μας μιλούν για κόκκινες σφραγίδες και αντιπηκτικά που δημιουργούν θρόμβους…  Όσο δε αφορά για το μέτρο του περιορισμού της συνταγογράφησης, εδώ υπάρχει σιγή ιχθύος. 

Το πράγμα δεν πάει άλλο, είναι πλέον προφανές σε όλους ότι οι χειρισμοί που γίνανε και γίνονται έχουν οδηγήσει το σώμα σε πρωτοφανή ήττα και απώλεια εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που τα είχαμε κατοχυρωμένα από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής κάποιοι συνεχίζουν με την προσωπική τους επικοινωνιακή πολιτική, χρησιμοποιώντας το ιατρικό σώμα ως εφαλτήριο για την πραγμάτωση των φιλοδοξιών τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποια στιγμή θα ρίξουν σε όλους εμάς τις ευθύνες, θεωρώντας ότι δεν δείξαμε πίστη στις προσχηματικές κινητοποιήσεις που χωρίς ουσία και με πρόχειρο τρόπο ετοιμάζαν, με μόνο σκοπό βέβαια να θολώσουν τα νερά.

Το μόνο που μπορεί κανείς να αναρωτηθεί πλέον είναι ως πότε θα συνεχίζεται αυτός ο εμπαιγμός, θα αναλάβει επιτέλους κάποιος την πολιτική ευθύνη των χειρισμών, υπάρχει στοιχειώδης πολιτική ευθιξία ή θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο της απαξίωσης του ιατρικού σώματος ?

Τελικά βέβαια το ερώτημα είναι προς όλους εμάς, ως πότε και για πόσο θα τους ανεχόμαστε ?

Γιώργος Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός

Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

3 Σχόλια

  1. Ματθαίος Σαββίδης

    Καλημέρα σε όλους!Οι «νίκες» δυστυχώς συνεχίζονται, αλλά και η ομφαλοσκόπηση του Ιατρικού Κόσμου παρατράβηξε! Καθώς άλλο δεν πάει, καλό είναι η γκρίνια να δώσει τη θέση της σε δράσεις! Να φύγουμε όλοι από παντού είναι η μόνη λύση! Αυτή είναι η δύναμη μας! Ας μείνουν χωρίς γιατρούς και τότε να δείτε «κωλοτούμπες» που θα κάνουν όλοι τους! Ούτε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ούτε ΕΟΠΥΥ, ούτε ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ, ούτε ΕΣΥ! Ας «παριστάνουν» τους γιατρούς οι λαθρομετανάστες!!! Θα λυθεί έτσι και το πρόβλημα σίτισης τους και θα σταματήσει το «γάβγισμα» για τους γιατρούς που δεν πειθαρχούν. Στα σοβαρά όμως πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι έχουμε πόλεμο με τους Λοβερδοβουδούρηδες και να ριχτούμε σε μάχες χαρακωμάτων μέχρι να τους διαολοστείλουμε για το καλό όλων, τόσο το δικό μας όσο και των ασθενών πολύ περισσότερο!!!

  2. Δυστυχως δεν ειναι μονο οι λοβερδοβουδουρηδες αλλα κ καποιες »υποομαδες» αναμεσα μας:οι βολεμενοι, οι διαπλεκομενοι, οι αρπαγες, οι αερητζηδες, οι πεσε πιτα να σε φαω, οι βλεπω απο την κλειδαροτρυπα, οι ξυπνηστε με οταν τελειωσετε κλπ Αν μπορουσαμε εστω κ τωρα να εχουμε ενα μοναδικο ενιαιο μετωπο, πραγματικα, η μονη λυση θα ηταν αρνηση σε ολα εσυ, ικα, εοπυυ κλπ εως οτου γινει αντιληπτον οτι η ιατρικη ειναι το υψιστο επαγγελμα – λειτουργημα κ ασκειται αποκλειστικα κ μονον απο ιατρους κ με ορους που εχουν τεθει απο το ιατρικο σωμα παγκοσμια κ τοπικα κ οχι απο βληματα

  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΣΟ Ο » ΔΙΑΛΟΓΟΣ » ? ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ κ.ΠΑΤΟΥΛΗ ( ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ ) ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ( ΑΡΤΙ ΑΝΕΛΗΧΘΕΙΣ ΣΤΟ ΑΞΙΟΜΑ ! ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΛΟΒΕΡΔΟ ( ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ? ΠΡΟΚΟΠΗ ? ΣΕΒΑΣΜΟ ? ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ? Η ΤΙ ΑΛΛΟ ?