“Νυστέρι” Κουρουμπλή στο ΚΕΕΛΠΝΟ

koyroymplhs_yp-ygeias_11Εντολή στον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ για πλήρη έλεγχο σε 4 μεγάλους Εποπτευόμενους Φορείς του Υπ. Υγείας, έδωσε ο Π. Κουρουμπλής.
Την άμεση διενέργεια πλήρους οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου, σε βάθος τριετίας, ζήτησε ο νέος Υπουργός Υγείας από το Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο.

Οι «ράμπο» της Υγείας πρόκειται να κάνουν φίλο και φτερό τα οικονομικά 4 φορέων, καταγράφοντας «τι μπαίνει, τι βγαίνει και τι μένει». Πρόκειται για τον ΟΚΑΝΑ, το ΕΚΕΠΥ και το Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), αν και εκτιμάται πως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι εκείνο το οποίο θα απασχολήσει περισσότερο τους επιθεωρητές.

Η εντολή του κ. Κουρουμπλή έρχεται λίγες ώρες μετά το σημερινό δημοσίευμα του Virus (εδώ), σύμφωνα με το οποίο για μια δεκαετία στο ΕΚΕΠΥ εργάζονται δεκάδες άτομα, χωρίς καμία σύμβαση, υπόθεση για την οποία παρενέβη εισαγγελέας. Βέβαια, τα στοιχεία δείχνουν πως οι εν λόγω εργαζόμενοι βρίσκονται στο ΕΚΕΠΥ, αλλά πληρώνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νέες πληροφορίες του Virus, βέβαια, αναφέρουν πως το ίδιο εργασιακό καθεστώς  ισχύει για 5 άτομα που έχουν αποσπαστεί από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ, χωρίς να υπάρχουν σχετικές οργανικές θέσεις στο φορέα υποδοχής!

Οι σκιές στο ΚΕΕΛΠΝΟ, βέβαια, δεν σταματούν εκεί, αφού, όπως έχει αποκαλύψει και παλαιότερα το Virus, στο Φορέα φέρονται να έχουν “τακτοποιηθεί” συγγενείς στελεχών του Φορέα, άλλων Φορέων, ακόμη και της Αριστοτέλους, βουλευτών και πολιτευτών.

http://www.virus.com.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου