Ναυάγησε και η 2η συνάντηση ΕΟΠΥΥ – ΥΥ – Εργαστηριακών

Σε ναυάγιο κατέληξε η δεύτερη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων καθώς οι πάροχοι χαρακτηρίζουν τον κλειστό προϋπολογισμό για το 2014 ελλειμματικό.

Διαφωνούν επίσης με το πλαφόν που έχει επιβάλλει το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

nayagio1-thumb-largeΗ ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει αμετακίνητη και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο αύξησης του προϋπολογισμού και ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο διαλόγου, δίνει ένα 24ωρο ακόμα και ενημέρωσε ότι εάν μέχρι αύριο το μεσημέρι που έχει οριστεί νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των γιατρών δεν έχουν σταματήσει την επίσχεση, τότε θα ζητήσει απότον κάθε πάροχο να δηλώσει εάν θα συνεχίσει να συμμετέχει στην επίσχεση και όποιος συνεχίζει θα του διακόπτεται η σύμβαση.

Πλέον, οι πάροχοι μεταφέρουν στα μέλη τους αυτή την εξέλιξη για να καθοριστεί η στάση τους στην αυριανή νέα συνάντηση.

Και οι δυο πλευρές πάντως συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες συνταγογραφικές οδηγίες σε ο,τι αφορά στις εξετάσεις έτσι ώστε να μπαίνει ένα πρώτο «φρένο» στη δαπάνη από την πλευρά τν γιατρών.

Από αύριο, πάντως, απειλούν με εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών έχοντας ήδη αναγγείλει επίσχεση εργασίας και αναμένεται συνάντησή τους με το υπουργείο Υγείας σήμερα για να διαφανεί εάν και σε αυτή την περίπτωση θα επιβεβαιωθεί η μη γεφύρωση του χάσματος.

MEGA

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου