Νέα συνάντηση Μπέζα – γιατρών ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή – Ερωτήματα για την οριακή διαφοροποίησης Κοντού

Από Βασίλη Βενιζέλο – ygeia360.gr
Νέα σύσκεψη, η τρίτη στη σειρά, μεταξύ του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρη Κοντού με τα προεδρεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στο υπουργείο Υγείας, αλλά οι ελπίδες για ευτυχή και για τα δύο μέρη κατάληξη έχουν περιορισθεί πλέον στο έπακρο.
 
Συγκεκριμένα, ενώ η πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, ο Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, δεύτερης σύσκεψης των δύο μερών ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καταργηθεί εντός δέκα ημερών, δηλαδή αμέσως μετά την εορτή των Φώτων, με ταυτόχρονη σύσταση θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας.
 
Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε στην ίδια σύσκεψη ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για να πληρώσουν τις συγκεκριμένες νέες θέσεις στις επτά ΥΠΕ της χώρας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σημερινό ύψος των μηνιαίων αποδοχών τους, ήτοι 1.100 – 1.200 ευρώ, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν καθημερινή επτάωρη υπηρεσία και να κλείσουν πριν από τη νέα τοποθέτησή τους τα ιδιωτικά ιατρεία τους.
 
Την ίδια στιγμή, ερωτήματα προκαλεί η δημόσια οριακή διαφοροποίηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.
 
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κοντός προέβη σε εκτεταμένη δημόσια γραπτή δήλωση, με την οποία καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε συνεννόηση και συναίνεση στο θέμα της «μεταρρύθμισης» της δημοσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας και υιοθετεί οριακά ορισμένες θέσεις τις οποίες έχουν διατυπώσει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων του κλάδου στο ΕΣΥ.
 
Πρόκειται, προφανώς, για κίνηση εντυπώσεων εκ μέρους του Δημήτρη Κοντού, καθώς, όπως αναφέρει ο ίδιος στην γραπτή δήλωσή του, το περιεχόμενο της παρέμβασής του αποτελεί τις θέσεις τις οποίες εξέφρασε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύσκεψης των δύο μερών.
 
Άγνωστο παραμένει, λοιπόν, τι είναι εκείνο το οποίο ωθεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στην δημοσιοποίηση των οριακών διαφωνιών του με τον Αντώνη Μπέζα…

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου