Νέα κόντρα στο υπουργείο Υγείας! Τι χάλασε πάλι τις σχέσεις στην οδό Αριστοτέλους

Και ενώ η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, υπουργός Υγείας και αναπληρωτής βρήκαν άλλον έναν λόγο να ψυχρανθούν και να εντείνουν το κακό κλίμα μεταξύ τους. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA
Δεν ήθελαν και πολλά Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς για να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι σε θέματα υγείας. 
Αυτή τη φορά αιτία της νέας κόντρας των δύο πλευρών τα φάρμακα και η δαπάνη που έχει ξεφύγει. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε αυτό που λίγο πολλοί όλοι γνώριζαν στην οδό Αρστοτέλους: ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει ξεφύγει από αυτά που είχαν αρχικά υπολογισθεί με την τρόικα. Μια διαπίστωση που έγινε και από τους δανειστές μας. 
Το ποσό που ξεφεύγει αγγίζει το 80-90 εκατ. ευρώ και θα κληθούν να το καλύψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες με υποχρεωτικές εκπτώσεις (claw back). 
Ο υπουργός Υγείας επειδή ακριβώς γνωστοποίησε αυτήν την πληροφορία, εκνεύρισε δεόντως τον υφιστάμενό του Μάριο Σαλμά, όπως αναφέρουν πηγές του iatropedia.gr . ‘Αλλωστε ο κ.Σαλμάς όλο το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε ότι είχε επιτύχει το στόχο στο κούρεμα της φαρμακευτικής δαπάνης. 
Οι δύο άνδρες πάντως βρήκαν άλλον έναν λόγο να ψυχρανθούν περαιτέρω, δεδομένου και του επικείμενου ανασχηματισμού. 
Βέβαια και να μην ήθελε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος να αποκαλύψει το …μυστικό, θα τον είχε προλάβει η άλλη υφισταμένη του Φωτεινή Σκοπούλη που βγαίνοντας από την αίθουσα της συνάντησης με την τρόικα ήταν το πρώτο πράγμα που δήλωσε ότι: ¨»οι δαπάνες στα φάρμακα έχουν ξεφύγει». 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου