Μ. Τιμοσίδης για γενόσιμα: Γιατροί είχαν σχέση με φαρμακοβιομηχανίες Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης στον ΣΚΑΪ

Για ποσοστό γιατρών που είχαν συγκεκριμένη σχέση με φαρμακοβιομηχανίες έκανε λόγο στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης εξηγώντας το θόρυβο που έχει σημειωθεί με τα γενόσημα φάρμακα.

«Εγώ βεβαίως θα έπαιρνα γενόσιμα, ως γιατρός το έχω συνταγογραφήσει. Ελληνικέ φαρμακοβιομηχανέις κάνουν γενόσημα εδώ και 10 – 20 χρόνια για νοσήματα καρδιάς, ψυχικές παθήσεις, ή την γαστροπροστασία και είναι αποτελεσματικά» διαβεβαίωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τιμοσίδης, στο εξωτερικό υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν πρωτότυπα φάρμακα και μόλις λήξει η πατέντα τους την επόμενη ημέρα βγάζουν νέα φάρμακα, και δε συνεχίζουν την παραγωγή του ίδιου φαρμάκου.

«Έτσι η τιμή του φαρμάκου μειώνεται 80% καθώς υπάρχουν άλλες εταιρείες που κάνουν μόνο συσκευασία του ίδιου σκευάσματος» επισήμανε ο υφυπουργός.

«Οποιοδήποτε γενόσημο φάρμακο πρέπει να έχει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ αλλά και τον ΕΟΦ. Υπάρχει παραπληροφόρηση ότι ο ΕΟΦ δεν μπορεί να ελέγξει, εμείς τον ενισχύουμε και ζητάμε τη βοήθεια των ελλήνων γιατρών» διευκρίνισε.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου