Μ.Βορίδης: «Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πιάσουμε τα λαμόγια;»

βοριδηςΜε βάση σχετικές οδηγίες από επιστημονικές εταιρείες και όχι αυθαίρετα εκδόθηκαν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του ΕΟΠΥΥ, που ξεσήκωσαν πλήθος αντιδράσεων, για τις εξετάσεις επισήμανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Αν ένας γιατρός, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις μπορεί να τις γράψει ακόμη κι αν υπερβαίνουν θεραπευτικά πρωτόκολλα. Τού δίνεται μάλιστα αυτή η δυνατότητα από το νέο σύστημα με το οποίο,όπως ανέφερε, δημιουργείται ένα πεδίο έλεγχου. «Όταν λέμε ‘πιάστε τα λαμόγια και τιμωρείστε τα’, τότε γιατί διαμαρτυρόμαστε τώρα που φτιάξαμε το μηχανισμό;» διερωτήθηκε.

«Με τις κατευθυντήριες οδηγίες που δίνουμε προστατεύουμε τους ασφαλισμένους μας από την υπερκατανάλωση των διαγνωστικών εξετάσεων η οποία είναι και σε βάρος των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Κοντός.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης πάντως κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και να μην μεταφέρει μοντέλα από την Αμερική και την Αυστραλία.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου