Μόνο με Βορίδη τα εγκαίνια στον Ευαγγελισμό! Γιατί δεν πάει ο Σαμαράς. Όλο το παρασκήνιο

Κι ενώ όλοι περίμεναν τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αργά τη νύχτα ανακοινώθηκε πως δε θα παραστεί και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Τι συνέβη…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Τα πολυσυζητημένα εγκαίνια των νέων χειρουργείων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός θα γίνουν τελικώς μόνο με την παρουσία του υπουργού Υγείας ο οποίος επιστρέφει από τη Δανία όπου βρισκόταν για συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Κι ενώ όλοι είχαν προετοιμασθεί για την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του οργανισμού πως δε θα παραστεί. 

Παρότι ο επίσημος λόγος είναι οι «έκτακτες υποχρεώσεις» του πρωθυπουργού, άλλα αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Τα τελευταία 24ωρα επικρατούσε έντονος προβληματισμός τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. ΟΙ εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στην είσοδο του νοσοκομείου γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο με το φόβο να υπάρξουν αντιδράσεις για την παρουσία Σαμαρά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η διοίκηση του νοσοκομείου είχε κάνει έκκληση στους εργαζόμενους να επικρατήσει ηρεμία ώστε να γίνουν κανονικά τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων που θα αποτελέσουν στολίδι για το ΕΣΥ. 

Τελικά όμως όπως αναφέρουν πηγές το Μέγαρο Μαξίμου δε θέλησε να διακινδυνέψει τυχόν αρνητικές αντιδράσεις των παρευρισκομένων γι αυτό και αργά το βράδυ ακυρώθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού. 

Να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων εστιάζονται στο γεγονός ότι τα χειρουργεία δε διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν με συνέπεια ακόμη και σήμερα τα υπάρχοντα χειρουργικά τραπέζια να λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου