Μπορεί ο κ. Δατσέρης να είναι (ακόμα) μέλος του ΚΕΣΥ;

«Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων» – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. 
 
«Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»- 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2013
 
 

Μπορεί ο κ. Δατσέρης να είναι (ακόμα) μέλος του ΚΕΣΥ;

 
 
Σε νέο άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο, γνωστός για τις θέσεις του κατά των διαγνωστικών κέντρων, κ. Δατσέρης αναρωτιέται εάν ο κ. Αδ. Γεωργιάδης μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση την οποία στηρίζει (και) το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι η δημόσια «ομολογία» του Υπουργού Υγείας ότι η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων σε Ιδιωτικές δομές κοστίζει, εν τέλει, στο Δημόσιο λιγότερο από ότι εάν αυτές γίνονταν στον Δημόσιο Τομέα. Επειδή λοιπόν ο Υπουργός Υγείας είπε αυτό που όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα γνωρίζουν, ο κ. Δατσέρης τον εγκαλεί δημόσια.
 
Η νοοτροπία που εκφράζει ο ανωτέρω κύριος, είναι η προφανής αιτία της πτώχευσης της χώρας μας. Το Δημόσιο είναι το «καλό». Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο «κακός». Αρνούνται οι υπέρμαχοι της απόψεως αυτής να κοστολογήσουν (πραγματικά) τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου. Αρνούνται να συγκρίνουν και να αποτυπώσουν την πραγματική αξία των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δημόσιες δομές σε σχέση με τις ιδιωτικές. Αρνούνται εν τέλει να προσφέρουν αυτό που ονομάζεται value for money. Δεν τους ενδιαφέρει καν, αφού τα λεφτά δεν είναι δικά τους. Είναι του Δημοσίου και το Δημόσιο επιβάλλεται να τα σκορπά! Και αυτή την σπατάλη την βαπτίζουμε «ιδεολογία». Με τα λεφτά των άλλων είμαστε όλοι ιδεολόγοι!
 
Ο ιδιωτικός τομέας εξυπηρετεί σήμερα το 96% των ασφαλισμένων με προϋπολογισμό 300 εκ. Ευρώ. Το υπόλοιπο 4% των ασφαλισμένων κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 1.000.000.000 Ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας, είπε την αλήθεια! Είπε αυτό που έχει τεκμηριωθεί σε δεκάδες μελέτες. Το να εγκαλείται επειδή τόλμησε να πει αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι η απόλυτη υποκρισία. Ως πότε θα δεχόμαστε ως Έλληνες πολίτες τα χρήματα όλων μας να πετιόνται χάριν ιδεοληψιών του παρελθόντος; Δεν αξίζουμε κάτι καλύτερο;
 
Υ.Γ. Η «επιχειρηματικότητα» με την χρήση υποδομών του Δημοσίου, προσωπικό του Δημοσίου, υλικά του Δημοσίου και εν τέλει τον επιχειρηματικό κίνδυνο στο Δημόσιο είναι προφανώς «καλή». 
 
Υ.Γ. 2: Γιατί υφίστανται απογευματινά ιατρεία στα οποία ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί – ιατροί, χρησιμοποιούν τα μηχανήματα και τις υποδομές του Δημοσίου για να αυξάνουν τις προσωπικές τους απολαβές; Είναι ηθικό; 
 
Υ.Γ3: Είναι δυνατόν ο κ. Δατσέρης ακόμα να υπογράφει ως Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ;
 
 
Η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου