Μπλόκο εργαστηρίων-γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Με μετρητά θα κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις οι ασθενείς

 
Σε επίσχεση εργασίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν τα Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικά Εργαστήρια, Κλινικο-Εργαστηριακοί Ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις νέες αμοιβές και τις νέες συμβάσεις ναυάγησαν ενώ το πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις, φέρνει νέες δυσκολίες στην επιβίωση του κλάδου.
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – ΙΑΤROPEDIA
 
Γι αυτό και τους ασφαλισμένους τους περιμένει από 12 Μαίου νέος Γολγοθάς καθώς οι γιατροί και τα κέντρα θα ζητούν μετρητά από τους ασθενείς.
 
Οι φορείς μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο δεν τα βρήκαν με τον υπουργό Υγείας παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις για τις αμοιβές αλλά και την αποπληρωμή των παλιότερων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο.
 
Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις διαγνωστικές τους εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Διαδικασία που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί άκρως γραφειοκρατική.
 
Πάντως το κλίμα έγινε ακόμη πιο εκρηκτικό μεταξύ γιατρών και υπουργείου μετά και τις πληροφορίες ότι θα εφαρμοστεί εκ νέου πλαφόν σε φάρμακα και συνταγές. 

Οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα ζητούσαν να τεθεί συγκεκριμένο πλαφόν δωρεάν επισκέψεων ώστε να μην αναγκάζονται να εξετάζουν και να πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στους ασφαλισμένους καθώς στο τέλος ένα μεγάλο μέρος των ιατρικών πράξεων δεν πληρώνεται εξαιτίας των λιγοστών κονδυλίων. 
 
Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με συνέπεια να επέλθει η ρήξη.
 
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναμένεται και επίσημα αύριο Τρίτη να ανακοινώσει την επίσχεση ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε σκοπεύει να υιοθετήσει συγκεκριμένο πλαφόν για κάθε γιατρό, με το επιχείρημα ότι στη συνέχεια θα ζητούνται χρήματα από τους ασφαλισμένους.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου