ΜΙΚΡΗ «ΠΑΡΑΛΟΓΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΙΚΡΗ «ΠΑΡΑΛΟΓΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Νικήτας Δημητρίου,2.4.13 

Με αφορμή τις διαπιστωμένες λαθροχειρίες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, οι οποίες αφορούν σε ποσότητες τροφίμων, αξίζει ίσως να αναφερθεί μια περίπτωση στην οποία κατορθώθηκαν δύο μαζί θετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο νέος Διοικητής κάποιας αντίστοιχης δομής, ζήτησε από τους υπευθύνους προμηθειών την μηνιαία αναφορά αναλώσεων τροφίμων και τις νοσηλείες, συγκριτικά με αντίστοιχες περιόδους του προηγουμένου έτους.

Παρά την αρχική «έκπληξη» των στελεχών, με την προσωπική ενασχόληση και του ίδιου του «αφεντικού», ο οποίος και απέστελνε μηνιαίως τα δεδομένα στις προϊστάμενες υπηρεσίες και στον ίδιο τον Υπουργό:

-Μειώθηκαν οι συνολικές δαπάνες τροφίμων κατά -11%

-Έναντι αύξησης των ετήσιων νοσηλειών κατά 4,4%

Συνεπώς, το μέσο κόστος διατροφής υποχώρησε κατά 15% περίπου.

Τα παραπάνω, συνέβησαν χωρίς να θιχτεί το υπερβολικό κόστος πολλών αναλωσίμων, όπως αυτό προέκυπτε από τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, σε πολλά από τα οποία οι αποκλίσεις ξεπερνούσαν και το 50% έναντι του μ.ό. της αγοράς.

Εκτός των άλλων, ο «χρήσιμος ηλίθιος» Διοικητής, αυτό-λογοδοτούσε σε μηνιαία βάση στους αρμοδίους, αποστέλλοντας αναλυτική εκτέλεση του Προϋπολογισμού, κάτι που τώρα δρομολογείται ως υποχρέωση και παράλληλο κίνητρο των Διοικήσεων, ορθότατα κατά την γνώμη μας.

Παράλληλα, ο αφελής Διοικητής, προσπάθησε να ελέγξει τους κ.κ. «εργολάβους» παροχής υπηρεσιών καθαρισμού, μέσω της κοινοποίησης προς τον Σ.ΕΠ.Ε. περιστατικών που απαιτούσαν τον έλεγχο εφαρμογής της Εργατικής Νομοθεσίας. Ακόμη, ανοίγοντας τα
«ντουλάπια», βρήκε αρκετούς «σκελετούς», τους οποίους και έφερε στο φως (κάτι εκ. Ευρώ από «ξεχασμένες» κληρονομιές, τις οποίες ξεκοκάλιζαν οι εντιμότατοι πρώην «εκτελεστές» (κυριολεκτικά).

Θα διερωτηθείτε τώρα για την εξέλιξη του υποκειμένου της μικρής μας ιστορίας. Δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ. «Εκπαραθυρώθηκε» δι’ αντικαταστάσεως, με την ευγενή συμβολή των «κολλητών» -εν αγνοία του ίδιου- του Υπουργού. Η εν λόγω ενέργεια, ήταν τόσο αιφνίδια που, κατά την ημέρα της κοινοποίησης της αντικατάστασής του-χωρίς να του ζητηθεί η τυπική παραίτηση- δέχθηκε τηλεφώνημα από το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού του για κάποια μεσολάβηση, απαντώντας πως οι διαδικασίες είναι αρμοδιότητα των στελεχών του Ιδρύματος.

Ο άνθρωπός μας, επίσης αφελέστατα, έχει υποβάλει την κατά νόμο απαιτούμενη αίτηση επιλογής του για Διοικητής, πιστεύοντας (μάταια;) πως «υπάρχουν έντιμοι κριτές» στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου