Με μηχανάκια και με κούριερ οι συνταγές στον ΕΟΠΥΥ! Πως θα συγκεντρώνει τα έγγραφά του ο φορέας

– 

Με μηχανάκια και με κούριερ οι συνταγές στον ΕΟΠΥΥ! Πως θα συγκεντρώνει τα έγγραφά του ο φορέαςΜε αεροπλάνα και …βαπόρια αλλά τώρα και με κούριερ θα συγκεντρώνει στο άμεσο μέλλον ο ΕΟΠΥΥ τις συνταγές αλλά και τα δικαιολογητικά των φαρμακοποιών από όλη τη χώρα προκειμένου να τα εκκαθαρίζει και να τα εξοφλεί. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA
Σε διεθνή διαγωνισμό για να βρεθεί το καλύτερο κούριερ που θα αναλάβει να μεταφέρει στην ώρα του τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί από τα φαρμακεία της χώρας στις ειδικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προχωρά η διοίκηση του οργανισμού. 
Το κούριερ που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα παραλαμβάνει όλα τα έγγραφα από τα ειδικά Σημεία Υποβολής και θα τα μεταφέρει προς τη Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (Κ.Μ.Ε.Σ.). 
Μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στοιβάζουν τα έγγραφά και τις συνταγές σε σάκους με συνέπεια οι λιγοστοί υπάλληλοι να καθυστερούν να τις εκκαθαρίσουν.
Την ίδια στιγμή παρατηρείται καθυστέρηση στη συγκέντρωσή τους με κατεύθυνση τις μονάδες επεξεργασίας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι όλη αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία επιτείνει το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των οφειλών προς τους παρόχους. 
Οι ΚΜΕΣ είναι υπηρεσίες που αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση και παραλαβή των υποβολών όλων των Φαρμακείων, την επεξεργασία και τον έλεγχο των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πληρωμής, την επεξεργασία και τον έλεγχο των Συνταγών καθώς μεταξύ άλλων και την τήρηση και διαχείριση των λοιπών οικονομικών συναλλαγών με τα Φαρμακεία (πρόστιμα – ποινές, κρατήσεις υπέρ τρίτων, περικοπές υπέρ του Φορέα κ.λπ.).
Ενδεικτικές είναι πάντως οι φωτο που ακολουθούν και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο στοιβάζονται τα αντίστοιχα έγγραφα των γιατρών. Μέσα σε σακούλες και γεμάτα σκόνη περιμένουν να εκκαθαριστούν για να πληρωθούν οι γιατροί.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου