Μετά τους γιατρούς έρχεται “μπουλντόζα” και στα κτίρια του ΕΟΠΥΥ!

Από το χάρτη αναμένεται να εξαφανισθούν και κτίρια του ΕΟΠΥΥ καθώς υπουργείο Υγείας και διοίκηση του Οργανισμού σχεδιάζουν να απαλλαγούν από περιττά έξοδα. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Οικονομία από παντού σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας καθώς μετά το προσωπικό που δε θα χρειάζεται και το οποίο κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη “δε θα μπορούμε να συνεχίσουμε να το πληρώνουμε”, σειρά θα έχουν και τα κτίρια του Οργανισμού. 

Ήδη γίνεται λεπτομερής σχεδιασμός ώστε να ξεκαθαρισθεί ποια κτίρια χρειάζονται και ποια όχι. 

Τα κριτήρια που εξετάζονται είναι η προσέλευση, η προσβασιμότητα αλλά και αν υπάρχει άλλη κοντινή μονάδα υγείας που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους.

Στο πλαίσιο αυτό επανασχεδιάζονται και τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν από τις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Κηφισίας σε κοντινό κτίριο αλλά η μετακόμιση έμεινε στη μέση. Μεταφέρθηκαν μόνο κάποιες υπηρεσίες και στη συνέχεια η υπόθεση “μπλόκαρε” για άγνωστους ακόμα λόγους. 

Πάντως και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ σε δηλώσεις του στο παρελθόν δεν είχε κρύψει ότι μέσα στις συζητήσεις υπάρχει και το σενάριο να μπει λουκέτο σε κάποιες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Μέσα σε αυτές αναμένεται να είναι όσες εδρεύουν σε νοικιασμένα κτίρια. Εξάλλου τα ποσά που δίνονται μόνο για ενοίκια ετησίως είναι κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα διαθέτει δεκάδες ανεκμετάλλευτα δημόσια κτίρια τα οποία παραμένουν κενά.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου