«Μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ: Χρωστάει 140 εκατ. σε νοσοκομεία του εξωτερικού Πηγή: «Μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ: Χρωστάει 140 εκατ. σε νοσοκομεία του εξωτερικού

20358762Τα 140 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές της Ελλάδας σε νοσοκομεία του εξωτερικού, για νοσηλεία πολιτών τα τελευταία 20 χρόνια.

Μάλιστα, στις 31 Μαΐου οι συγκεκριμένη οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται να βρεθεί ρευστό την τελευταία στιγμή. Εξαιτίας αυτού έγινε σύσκεψη την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας υπό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων.

Από το ελληνικό Δημόσιο απαιτούν τα ανεξόφλητα νοσήλια η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτά αφορούν επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις στο εξωτερικό, στις οποίες υποβλήθηκαν Ελληνες ασφαλισμένη μετά από έγκριση του ασφαλιστικού τους φορέα.

Στην ίδια σύσκεψη τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ σημείωσαν ότι η Ελλάδα διεκδικεί 100 εκατομμύρια ευρώ από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους και πρότεινε συμψηφισμό.

Πηγή: «Μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ: Χρωστάει 140 εκατ. σε νοσοκομεία του εξωτερικού | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/196991/mayri-trypa-ston-eopyy-hrostaei-140-ekat-se-nosokomeia-toy-exoterikoy#ixzz3UonqRna2

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου