Μάριος Σαλμάς: «Σας παραδίδουμε ένα νέο ΕΟΠΥΥ»

Μάριος Σαλμάς: «Σας παραδίδουμε ένα νέο ΕΟΠΥΥ»

«Παραλάβαμε τον ΕΟΠΥΥ πριν ένα χρόνο με τρέχον έλλειμμα 2,5 δίς ευρώ και τον παραδίδουμε σήμερα με τρέχον έλλειμμα 1 δις ευρώ. Η Ελλάδα πλήρωσε πριν ένα χρόνο 4 δις ευρώ για φάρμακα ενώ σήμερα πληρώνει 2,2 δις ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά εικόνα του» αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς κατά την ομιλία του, στην σημερινή τελετή παράδοσης –παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Σαλμάς παρέδωσε ένα φάκελο στον νέο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, είπε προς την νέα ηγεσία «Δεν θα ασπρίσουν τα μαλλιά σας, όπως άσπρισαν τα δικά μας για να βγάλετε τις τιμές φαρμάκων. Από τον υπολογιστή σας θα βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κάθε συνταγογράφηση» .

«Πέρασα από το Υπουργείο Οικονομίας και άσπρισαν τα μαλλιά μου εδώ το πολύ –πολύ να μας πέσουν» απάντησε σε εύθυμο κλίμα ο νέος Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας που κατά την διάρκεια της δικής του ομιλίας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρη αξιοποίηση του συστήματος υγείας, της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα θέματα της υγείας.

Ο κ. Σαλμάς κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε επίσης τα εξής:
• Ότι συμφωνήθηκε με την Τρόικα να μην γίνει μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και το θέμα να εξεταστεί εκ νέου το 2015.
• Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου το ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο 500.000 διαβητικοί θα παίρνουν δωρεάν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου.
• Θα μειωθεί άμεσα στο 10% η συμμετοχή των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα στα φάρμακα
• Εντός των ημερών 50.000 ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου