Λ. Γρηγοράκος: Αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης και προσλήψεις 1500 γιατρών

Το επίδομα βιβλιοθήκης των νοσοκομειακών γιατρών θα είναι αφορολόγητο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στην ΕΙΝΑΠ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.
 
Παράλληλα, ο κ. Λ. Γρηγοράκος δεσμεύθηκε ότι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την ανάγκη για πρόσληψη 1.500 ιατρών το 2015.
 
Η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού με την ΕΙΝΑΠ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και παρόντες ήταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Λιβαδάς, συνοδευόμενοι από την κ. Χάρις Ματσούκα, τον κ. Γιώργο Μαρίνο, τον κ. Κωνσταντίνο Καταρανιά, τον κ. Ηλία Σιώρα, τον κ. Νεκτάριο Κορρέ και τον κ. Κωνσταντίνο Τσλίκα.
 
Οι γιατροί έθεσαν στον κ. Λ. Γρηγοράκο, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπως το θέμα των υπερωριών, των προσλήψεων, της δημοσίευσης των νέων οργανισμών, το μισθολόγιο και οι προμήθειες.
 
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι δημοσιεύεται εντός των ημερών η ρύθμιση για την πληρωμή των υπερωριών, προωθείται η επιτάχυνση των προμηθειών στα νοσοκομεία, ενώ τους ανακοίνωσε ότι θα δίδεται αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης. Σε ό,τι αφορά την δημοσίευση των νέων οργανισμών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχει τελειώσει κι αυτό το ζήτημα.
Πηγή: http://www.onmed.gr

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου