Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος πρός τον ΕΟΠΥΥ e-mail: plafoniatroi@eopyy.gov.gr

Σας ενημερώνω ότι το όριο δαπάνης συνταγογράφησης που μου έχετε ορίσει, με αδικεί προσωπικά διότι 
 
1) Θεωρώ ότι η συνταγογράφηση για τους ασθενείς που με εμπιστεύθηκαν έγινε σύμφωνα με τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα της εποχής σε αντίθεση με συναδέλφους που υπερσυνταγογραφούσαν και ουσιαστικά επιβραβεύονται από σας. 
 
2) Θεωρώ ότι με το συγκεκριμένο όριο θα δημιουργηθούν ασθενείς δύο κατηγοριών με απώλεια της ισότητας παροχής υγείας που δικαιούται ο κάθε Έλληνας πολίτης. 
Φοβάμαι δε ότι πολλοί ασθενείς θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιαστικών διλημμάτων. 
 
3) Δεν μου δίνετε πλέον την δυνατότητα και μου αφαιρείτε το κίνητρο να παρέχω καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους ασθενείς που θα με εμπιστευθούν μελλοντικά εκτιμώντας το ιατρικό μου έργο. 
 
4) Θα στερήσω την δυνατότητα σε πολλούς ασθενείς μου να πάρουν την πρέπουσα και αναγκαία θεραπεία τους γιατί θα είναι »ακριβή» και δεν θα μπορώ να την συνταγογραφήσω. 
Σκεφτείτε ότι αρκετοί ανήκουν στις λεγόμενες ευαίσθητες ομάδες (βαρέως πάσχοντες,καρκινοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένοι, μικρά παιδιά με εμβόλια,κλπ) καθώς και τις ανάλογες συνέπειες. 
 
5) Δεν θα μπορέσω πλέον να εξυπηρετήσω κοινωνικές δομές που έχουν ανάγκη και χρειάζονται φάρμακα (γηροκομεία,κοινωνικά ιατρεία,ΚΑΠΗ,κλπ) γιατί δεν θα επαρκεί το μηνιαίο όριο συνταγογράφησης που μου ορίσατε. 
 
6) Με την συμπλήρωση του μηνιαίου ορίου συνταγογράφησης θα προκαλέσω τεράστια ταλαιπωρία σε ασθενείς ιδίως της τρίτης ηλικίας περιπλανώμενους από ιατρείο σε ιατρείο όπου θα αναζητούν γιατρό να πάρουν τα φάρμακά τους. 
 
Παρακαλώ να ανακαλέσετε άμεσα το άδικο μέτρο που επιβάλλατε και στερείτε την δυνατότητα να ασκώ την ιατρική σύμφωνα με τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και της αρχές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. 
Υ.Γ. Η παρούσα επιστολή δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά αλλά και 60.000 γιατρούς που υπηρετούν τους Έλληνες πολίτες. 
 
Με τιμή
— 
Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος 
Καρδιολόγος,FESC 
Πρόεδρος 
Ιατρικού Συλ.Φθιώτιδας

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

6 Σχόλια

 1. Διατσεντα ΓΟΝΗ-ΓΡΙΒΑ

  συνχαρητηρια στο συναδελφο για την αποψη του ,συμπληρωνω δε οτι το πλαφον που μπαινει στο συνολο των φαρμακων σε ημερισιο κοστος βαζει τους ασθενεις σε <> και μη.Προσπαθουν να μαζεψουν με <> τροπο .

 2. ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

  ΕΜΑΙ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ(ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) ,ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ,ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΛΙΝΗΡΕΙΣ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΦΟΝ 4700 ΕΥΡΩ,ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΟΥ,ΒΑΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ. ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

 3. πολυ χαιδευουμε εναν τομεα υγειας που μας βγαζει την πιστη,καιρος να αντιδρασουμε.

 4. ακόμα καμία απάντηση, 508, ευρώ δαπάνη , τόσο πρέπει να είναι το κόστος των ασθενών με ψυχική νόσο στο πέραμα ! είναι μεγάλη ντροπή , αλλά μάλλον την αισθάνομαι μόνο εγώ.

 5. ΣΤΑΝΚΑ ΓΙΝΕΒΑ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΕΟΠΥΥ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

  πλαφοον πλαφον μου για το μηνα ειναι 6000εβρο.Περασαν μονο 5μερεσ και περιπου 2000 εβρο εχουν ξοδευθει-το με τιποτε δεν μπορει να φτασει μεχρι τελοσ του μηνα και ψυχικα αρρωστοι θα μενουν χωρισ θεραπεια και αυτο κριβει ρισκο για τη ζωη τουs.Επιμενω για αυξυση του πλαφον μου.

 6. αγλαια αγγιστριωτου

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ,ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ(5.900 ΜΗΝΙΑΙΩΣ)ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ 400 ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υποβολή σχολίου