Λάβροι οι φαρμακοποιοί εναντίον του υπουργείου Ανάπτυξης

HEALTHVIEW.GR. Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας η εμμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει λύσεις που καταστρέφουν 12000 φαρμακεία και 30.000 οικογένειες που ζουν γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα ευνοούν και ενισχύουν 4-5 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ.
 
Αναρωτιόμαστε αναφέρει στη δημόσια ανκοίνωσή του ο ΠΦΣ, αν το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι κράτος εν κράτει, εάν δικαιούται να αγνοεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον κατ΄ εξοχήν επιστημονικό κρατικό φορέα που είναι ο ΕΟΦ και από πού πηγάζει η αδικαιολόγητη εμμονή του. Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις προωθούμενες ρυθμίσεις;
 
Τα έωλα επιχειρήματα για το δήθεν συμφέρον του καταναλωτή, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί, καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται ως Ευαγγέλιο , αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν ζήσει όσοι Έλληνες έτυχε να προμηθευτούν φάρμακα στο εξωτερικό.
 
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται και στον χώρο της βιομηχανίας και στον χώρο των σούπερ μάρκετ , προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες «αρπαχτές» , λίγο πριν μας εγκαταλείψει η Τρόϊκα , μέσω της οποίας –και εναλλακτικά μέσω του ΟΟΣΑ- προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα περιφρονώντας όλη την κοινωνία αλλά και την Δημόσια Υγεία.
 
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι οι προκλήσεις αυτές θα μείνουν αναπάντητες…

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου